Oslabení fotbalisté Meziříčí zakončili sezonu porážkou

Velmez -_HulínFC Velké Meziříčí – SK Hanácká Slávia Kroměříž 2:5 (1:1)

Střelci 20. Simr, 82. Partl – 40. Jeleček, 58. Motal, 62. Moravec, 68. Masař, 86. Chytil

Rozhodčí: Mayer, Mikyska, Křepský

FC VM – Kruba – Berka (71. Partl), Mucha, Kriegsmann, Krejčí – Dolejš, Crkal, Šuta, Smejkal (46. Krčál), Dufek (60. Chalupa) – Simr, na lavičce Pokorný, trenér Smejkal.

SK Kroměříž – Jícha – Šmerda (46. Moravec), Cupák, Motal, Okleštěk, Silný, Kovář, Marchuk (60. Chytil), Krhut, Masař (79. Mlčoch), Jeleček, na lavičce Toman, Ševčík, Krejčí, trenér Červenka

Diváci: 150
ŽK: Chalupa - Masař
ČK:
Nejlepší hráči – Okleštěk, Marchuk, Dolejš

Bouček, Demeter, Komínek, Mezlík, Pokorný, Puža, Šimáček, to je marodka FCVM na konci sezóny. V posledním utkání tohoto ročníku tam museli domácímu áčku výrazně pomoci hráči béčka. V 5. min hledal Marchuk před bránou spoluhráče, na jeho přihrávku nikdo nedosáhl. V 10. min průnik Okleštěka zastavil Lukáš Berka. V 11. min po centru Jardy Dufka, obrana hostů míč poslala na rohový kop, přetažený centr Petra Dolejše skončil za brankovou čárou. V 15. min posla míč na hranici vápna Kovář, jeho centr zachytil Eda Smejkal. V 16. min vystřelil Pavel Simr, Jícha si z tečovanou střelou poradil. V 18. min vystřeli nebezpečně na zadní tyč Marchuk, Rosťa Kruba si z jeho zakončením poradil. Ve 20. min našel Radim Šuta nabíhajícího Petra Dolejše, ten odcentroval před bránu, kde Pavel Simr hlavou otevřel skore utkání 1:0. Ve 22. min hledal Cupák, nabíhajícího Masaře, přihrávku zachytil Patrik Mucha. Ve 24. min se po centru Okleštěka dostal k zakončení Marchuk, domácí bránu minul.

Ve 26. min vystřelil Petr Dolejš, tečovaný míč Jícha zachytil. Ve 30. min rozehrál Okleštěk přímý kop z hranice vápna, jeho střela na zadní tyč bránu Rosti Kruby těsně minula. Ve 34. min rohový kop Okleštěka našla na hranici vápna Jelečka, ten trefil jen domácího obránce. Ve 36. min přímý kop Petra Dolejše našel Miloše Kriegsmanna, ten hlavou bránu minul. Ve 38. min Okleštěk pronikl do vápna, našel volného Marchuka, ten bránu netrefil. Ve 40. min se ve vápně dostal k zakončení Jeleček a překonal domácího golmana 1:1. Ve 41. min vystřeli nebezpečně Radim Šuta, jeho střela postrádala přesnost.

Ve 48. min vystřelil na zadní tyč Petr Dolejš, obrana míč dostala na rohový kop. V 52. min roh Petra Dolejše našel hlavu Pavla Simra, ten bránu minul. V 53. min nebezpečně vystřelil Marchuk, těsně minul horní roh domácí brány. V 54. min průnik Okleštěka zastavil Jarda Dufek. V 55. min střelu Marchuka vyrazil Rosťa Kruba před bránu, dorážku Kováře odkopl Miloš Kriegsmann. V 57. min vystřelil Okleštěk, Rosťa střelu vytáhl na rohový kop. Po jeho rozehrání se dostal k zakončení Silný, domácí golman jeho střelu zachytil. V 58. min vystřelil nebezpečně Okleštěk, Rosťa Kruba míč vyrazil před bránu, kde se prosadil hlavou Motal 1:2.

V 62. min našel Okleštěk před bránou Moravce a ten upravil na 1:3. V 68. min pronikl středem hřiště Masař a zvýšil na 1:4. V 73. min přímý kop Okleštěka domácí obrana odvrátila do bezpečí. V 78. min přímý kop Petra Dolejše nikoho ze spoluhráčů nenašel. V 81. min střelu Petra Dolejše Jícha zachytil. V 82. min se dostal do úniku Pavel Partl a střelou na zadní tyč snížil na 2:4. V 86. min našel Mlčoch před bránou Chytila, a ten upravil na konečných 2:5.

Vyjádření trenéra Smejkala: Dneska jsme si vypili kalich hořkosti až do dna. Pouze v prvním poločase jsme byli soupeři vyrovnaným soupeřem. Ve druhé půli byla Kroměříž o třídu lepší a vyhrála zcela zaslouženě. Bohužel na ty nejlepší týmy bojovnost našich hráčů nestačí.

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.