Proběhly 44. Sportovní hry pro handicapované

IMG 20190603_142732V Zubří u Nového Města na Moravě byly v pondělí 3. června 2019 zahájeny 44. Sportovní hry pro sportovce se zdravotním postižením, které trvaly až do pátku 7. června.

Slavnostního zahájení se zúčastnili radní Kraje Vysočina pro oblast sociálních věcí Pavel Franěk, generální ředitel společnosti Žďas, a.s. Pavel Cesnek a předseda ZOOS KOVO ŽĎAS, a.s. Rostislav Dvořák. Při této slavnostní příležitosti převzal radní Kraje Vysočina záštitu nad 45. Sportovními hrami, které se budou konat příští rok.

Týdenního sportovního klání se zúčastnilo 139 sportovců ze sociálního zařízení Kraje Vysočina, Jihomoravského a Moravskoslezského kraje. Z Kraje Vysočina se jednalo o sportovce z Domova Kamélie Křižanov i jeho chráněného bydlení ve Velkém Meziříčí. Sportovci poměřili své síly v atletice, závodivých sportech, bocce a vše vyvrcholilo štafetovými závody. „Sportovní hry v Zubří jsou pro naše klienty každoroční příležitostí k setkání s dlouholetými kamarády, navíc s lehkou dávkou zdravého zápolení o medaile. Nechyběli rozhodčí, fanoušci a ani slzy dojetí na stupních vítězů", popisuje akci ředitelka Domova Kamélie Křižanov Silvie Tomšíková.

Pořadatelem těchto sportovních her byl Zámek Břežany, p. o. pod záštitou náměstka hejtmana Jihomoravského kraje Marka Šlapala. Příští rok se této úlohy zhostí Domov Kamélie Křižanov.

Domov Kamélie Křižanov shrnul sportovní hry následovně:
„Domů jsme se vrátili plni dojmů a zážitků. Dovezli jsme si spoustu zlatých, stříbrných a bronzových medailí. Velice děkujeme Zámku Břežany za výbornou organizaci, příjemnou a pohodovou atmosféru 44. Sportovních her v Zubří 2019. Poděkování patří také společnosti Žďas, as. a ZO OS KOVO ŽĎAS, a.s. za možnost využití rekreačního střediska v Zubří."

Miroslava Sklenářová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.