Starší žáci házené se prosadili na závěrečný turnaj výběru krajů

stoklasaVe dnech 14.-16. června se krajský výběr Vysočiny st. žáků zúčastnil turnaje krajských výběrů v Ostravě. Na tento turnaj byla nominována po posledním kempu RHC Vysočina hned šestice hráčů z TJ Sokol Velké Meziříčí.

Hned v úvodním utkání dokázali kluci z Vysočiny porazit Jihočeský kraj poměrem 21:16. V dalším utkaní však podlehli Zlínskému kraji vysoko 25:14. K poslednímu patečnímu utkaní nastoupila Vysočina proti obhájci prvenství z minulého roku, Plzeňskému kraji. V dramatickém utkaní nakonec Vysočina zvítězila 14:12.

V prvním sobotním utkání se střetl výběr Vysočiny s pozdějším vítězem turnaje, domácím Moravskoslezským krajem. Dlouho jsme dokázali hrát důstojnou roli a v některých fázích utkaní jsme soupeře dokonce přehrávali. V posledních sedmi minutách se ale Moravskoslezský kraj zvednul a došel si pro vítězství 21:14. Poslední zapas ve skupině byl proti kraji Ústeckému. Bylo to zároveň utkaní o 3. místo ve skupině. Utkaní bylo celou dobu velice vyrovnané. V posledních vteřinách utkaní se však štěstí přiklonilo k Severočechům, kteří brankou v poslední vteřině vyhráli 15:14. V utkaní o sedmé místo pak výběr z Vysočiny bez problému porazil Jihomoravský kraj 18:14.

Kluci předváděli v celém turnaji krásnou házenou a hráli na hranici svých možností. Celý tým zaslouží velkou pochvalu.

Tučně označeni jsou hráči Velkého Meziříčí.

Sestava: Deraha Lukáš, Svoboda Matěj - Štěpán Ondřej, Merunka Matěj, Dlouhý David, Novotný Aleš, Strýček Jakub, Mach Jakub, Chalupa Martin, Rosa Tomáš, Flekal František, Pudil Richard, Jirák Jan, Navrátil Radek.
Tučně hráči Velkého Meziříčí.

Trenér výběru: Matěj Domkář

David Stoklasa

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.