Reklama

Reklama

Godzilla x Kong: Nové impérium

  • USA Godzilla x Kong: The New Empire (více)
Trailer 13

Obsahy(1)

Epická bitva pokračuje! Filmový Monsterverse společnosti Legendary Pictures navazuje na explozivní souboj Godzilla vs. Kong zcela novým dobrodružstvím, které postaví všemocného Konga a obávanou Godzillu proti kolosální neobjevené hrozbě ukryté v našem světě, která ohrožuje jejich existenci - a také naši vlastní. Godzilla x Kong: Nové impérium se hlouběji zabývá historií těchto titánů a jejich původem, stejně jako tajemstvími Ostrova lebek a dalších míst, přičemž odhaluje mýtickou bitvu, která pomohla zformovat tyto výjimečné bytosti a navždy je spojila s lidstvem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (8)

Trailer 13

Recenze (207)

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Poslední příspěvek do Monsterversa je nepřekvapivě opět parádní slátanina, kdy námět zřejmě opět vymyslela ratolest některého z producentů a režisér Adam Wingard si povzdechl, načež se podíval na šek a zpět na scénář s nadějí, že díky komerčnímu úspěchu snad dostane lepší nabídku. Jednou. Nuže vydal se točit a musím říct, že si vlastně zaslouží pochvalu, protože z toho mála opět vykřesal v pohodě ukoukatelnou věc. Současné americko-čínské pojetí Godzilly (a Konga) je přinejmenším dehonestující. Zatímco amíci z Godzilly udělali památkyníčícího dobráka, Japonci se drží monster varianty a je to za mě dobře. Godzilla by se dala uchopit jako lovecraftovský horor (když se k tomu Cthulhu nikdo pořád nemá) či survival katastrofický film, místo toho je jen přitroublá řežba. Lidé zůstávají jako nutné narativní zlo a CGI je sice ok, ale je ho tolik, že živý herci jsou až nepatřičným elementem. Edwardsova Godzilla měla k dokonalosti daleko, ale byla aspoň originální. Největším kladem tohoto je pouze ještě větší docenění Minus One. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Asi nejsterilnější díl co vyšel po Godzille (2014) .  Kong žije v duté Zemi Godzilla na Zemi jednou  se Kong dostane pod dutou zemi kde je civilizace kde vládne Scar King (zjizvená opice) ten má jako otrokyni ledovou ještěrku Shimo tuším  chce se dostat na Zemi. Ti z té civilizace  povolají nějak tu holku co umí mluvit s Kongem , aby oživila Mothru (její smrt v předchozím díle tudíž nedává ani smysl) s ní jdou další 4 lidi (voják , její ´´matka,, , Kongův zubař a ten konspirační teoretik z minulého dílu). Godzilla to nějak cítí taky tak  se jde nabít narůžovo (tohle je tam nejspíše jen kvůli tomu, aby se zbavili dalšího titána)  a na konci se pobijou. Scar King je sráč, který bez té  ledové ještěrky je nulový na co se ta Godzilla nabíjela je mě záhadou , protože by je dala oba jak nic.  Lidské postavy jsou nudné jelikož víte, že  nikdo neumře, protože jsou důležité  v celém filmu umře jeden voják a to ještě takovým nudným způsobem závěrečný boj taky žádná hitparáda. Naštval mě i konec kdy si Kong zotročil tu ledovou ještěrku místo, aby jí dal svoboda tím pádem není lepší než Scar King. Jo a jinak ta civilizace si mohla kdykoliv zavolat o pomoc a má technologii co dokáže  přesunout lidi ze Země k nim proč to nepoužila dříve a nepovolala  si jiné titány třeba Ghidoraha nebo Rohana? Dal bych si reparát s Ghidorahem a pak bych to radši ukončil začíná to mít trasformeří tendenci . P.s. Godzilla si zakempí na koloseu a všem je to u prdele ještě jim vláda vyhrožuje , že to mají nechat být? Godzilla s Kongem zde zničí pyramidy a nikomu to nevadí jako vážně?   60 procent ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Člověk od blockbusteru tohoto typu nečeká žádnou myšlenkovou olympiádu, ale pálit tam pátý přes devatý jak smyslu zbavenej s tím, že když je nejhůř necháme monstrum zařvat a jede se dát, to si myslím, že si ani tento žánr nazaslouží. Jako jo, je to hezky barevný, stomatologové tam maj vlastné scénu, monstra tam bitkaří jak kdyby nemuseli druhej den do práce, prostě dobrý jen blbější než je nutné.  Ovšem přiznávám, že u tohoto filmu mám malý soukromý zábavný plusko, protože lidoop mě připomnal v grimasách a pohybech Dwayne Johnsona. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Roztomile zvrhlá šílenost, které odpustíte většinu neduhů, třeba jako to, že to celé nedává smysl. Skull Island je svým nápaditým vizuálem a originální retro atmoškou sice zdaleka nepřekonán, ale Godzilla x Kong se bere ještě mnohem méně vážně než předešlé filmy z godzillího multiversu, takže vše špatné odpuštěno. Jako absolutní no-brainer je to bez problémů koukatelné. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Bolo tu veľa Konga. Toho Konga aj prisťahovalcov z Konga. Inak sa ale opäť len vsadilo na vizuál, zápletka a príbeh v podstate žiadna a tak nechajú príšery pár krát poriadne grgnúť, aby divák náhodou nezaspal. Chýbala tomu temná atmosféra a účelom bolo len dostať monštrá k finálnemu boju, no nevedeli ako poriadne vyplniť tých 100 minút predtým . ()

Galerie (36)

Zajímavosti (15)

  • U pohybu Godzilly ve scénách, kdy ulehá do římského Kolosea, se nechal režisér Adam Wingard inspirovat svojí kočkou jménem Mischief. (NiWi)
  • Adam Wingard chtěl, aby postava Trappera (Dan Stevens) měla výrazný akční styl osmdesátých let. Jako předobraz sloužila postava Chucklese ze série G.I. Joe (od r. 1985). (NiWi)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Duo Russellů se střetně s Godzillou

Duo Russellů se střetně s Godzillou

21.07.2022

Přestože svou kariéru započal v televizi, zpátky na malou obrazovku se v průběhu kariéry herec Kurt Russell (Kosti a skalp, Tango a Cash) jen tak zlákat nenechal. Tedy až doteď. Společně se svým… (více)

Reklama

Reklama