Manželé Lavičtí oslavili zlatou svatbu

lavickychPadesát let společného života si 30. října 2015 připomněli spolu s rodinou manželé Vilém a Bohumila Lavičtí z Velkého Meziříčí.

Při této příležitosti zlaté manžele uvítal v obřadní síni ve Velkém Meziříčí starosta Radovan Necid. V jeho krátké, avšak výstižné řeči zaznělo několik moudrých vět, které dokázaly svatebním hostům vnést slzy do očí: „Není mnoho manželských párů, které mají to štěstí a oslavují významné jubileum společného života. Půl století soužití od dob mládí, kdy hodnota pohledu na krásný svět a jeho okolí je brána z nadhledu, vše je krásné a jakékoliv starosti jsou pomíjivé. Před 50 lety jste nastoupili mladí společnou cestu životem, bohatí vzájemnou láskou, sympatií i pochopením jeden druhého. Plynula léta, život vám ubíhal v radostech i starostech. Dnes se díváte na doby minulé, hledíte vyrovnaně na všechny neduhy a nesnáze, protože jste pochopili, že jeden bez druhého nemůžete žít." Nezbývá, než popřát manželům Lavickým mnoho dalších společných let.

Hana Lavická

12194471 1106275089390129 889234880 o

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.