Na cyklostezku padá kamení, upozornil občan

SKMBT C36015120814410 Stránka 2Na kamení padající na cyklostezku podél Oslavy z Velkého Meziříčí do Mostišť upozornil jeden z občanů na prosincovém setkání se starostou.

Skála a hlína ze svahu se na cyklostezku drobí a sesypává za rybářstvím. V tom místě vede přes soukromý lesní pozemek vlastníka, jenž dal městu s výstavbou cyklostezky souhlas s tím, aby zásah do pozemku byl co nejmenší. Cílem bylo, aby i náklady stavby byly co nejmenší. Cyklostezka tedy vytvořila do svahu pouze zářez bez opěrných zdí.

Až dosud cyklostezku čas od času uklízely technické služby. „Funguje to tak již delší dobu, ke všeobecné spokojenosti. Budeme to tedy dělat i nadále. Sice uklízíme nepořádek na cizím pozemku, ale zase na druhou stranu, cyklostezku jsme tam chtěli vybudovat my,“ říká k tomu starosta Radovan Necid.

„Problémy se sesunem horniny lze do budoucna vyřešit buď opěrnou zdí, např. z kamenných fabionů, sanací svahu nebo i sítěmi pro zajištění svahu. Vše je finančně docela náročné a podmínkou určitě bude projednání s vlastníkem,“ informoval pracovník odboru výstavby a regionálního rozvoje velkomeziříčské radnice Jiří Oulehla.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.