Bývalí Kablováci se před Vánoci opět sešli

IMG 1572Senioři z bývalé Kablovky, nyní společnosti nkt cables, se dnes sešli při předvánočním posezení v Jupiter clubu.


Akci pro seniory, bývalé zaměstnance Kablovky, pořádá každoročně odborový svaz KOVO spolu s klubem seniorů. Sejdou se při ní někdejší spolupracovníci, pobaví se, nechybí občerstvení a hudba. Letos jich do velkého sálu JC zavítalo kolem sto padesáti. Uvítalo je vedení nkt cables, odborů i města. Lidé se tak dozvěděli aktuální informace, jak si vede společnost nkt cables, která má dnes ve Velkém Meziříčí 166 zaměstnanců. Podle informace zástupce společnosti p. Nahodila pro příští rok připravuje rozšiřování výroby, takže počítá se sto sedmdesáti šesti zaměstnanci. Firma expanduje na německých trzích. Loni vyrobila kolem 9 800 km kabelů středního napětí za rok, letos to bude kolem 13 000 a příští rok až 14 000 kilometrů.

Starosta města Radovan Necid pak přítomným připomněl, že Kablovka v minulosti patřila a i v dnešní době se řadí mezi nejvýznamnější zaměstnavatele ve městě. Seznámil pak seniory se zásadními akcemi, které ve městě proběhly. Loni to byla stomilionová rekonstrukce Jupiter clubu. Letos jdou peníze zejména do oprav ulic – tedy kanalizací a vodovodů spolu s chodníky, komunikacemi a veřejným osvětlením. A bude to pokračovat i v roce 2016, kdy by měla přijít na řadu i stavba okružní křižovatky Hornoměstská/Třebíčská. Mimo to se lidé sami zajímali například o výstavbu policejních služeben v bývalém areálu technických služeb či o parkování za řekou, kde býval Svit.

„Podle hojné účasti na zájezdech, které pro vás každoročně zjara pořádáme, i podle návštěvnosti dnes tady usuzujeme, že tyto akce vhodným způsobem udržují kontakt mezi současnou kablovkou a vámi – jejími bývalými zaměstnanci," podotkl ještě Jiří Sedlák, předseda odborové organizace.

Martina Strnadová

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.