V domově pro seniory plnili jitrnice a míchali škvarky

DSC 0493Ve středu 24. ledna se ve velkomeziříčském domově pro seniory servírovala opravdu netradiční svačina. Obyvatelé i personál domova ochutnali jitrnice, jelita, tlačenku ale také ovar nebo kroupovou polévku – minulý týden se v domově konala zabíjačka.


„Porcování prasete, plnění jitrnic nebo ochutnávka ovaru a škvarků. To všechno bylo na našem zabíjačkovém programu a to všechno si naši obyvatelé mohli zažít," sdělila sociální pracovnice Eliška Gregorová. K přípravě zabíjačkových pochoutek byl přizván pan kuchař z domova Josef Dostál. „To jemu patří velké poděkování. Bez něho bychom se do takových příprav nemohli sami pustit," dodává sociální pracovnice Gregorová.

A přípravy probíhaly v domově celý den. Už od brzkého rána bublala v kotlících voda, aby už v deset hodin mohlo přijít na řadu porcování půlky prasete. „Otužilejší zvědavci mohli zabíjačce přihlížet zvenku, pro ostatní byl připravený výhled z čekárny domovské ordinace nebo z přilehlé chodbičky," popsala Gregorová. Sami obyvatelé také přiložili ruce k dílu. Ať už při plnění jitrnic nebo při přípravě zeleniny do polévek.
Zabíjačkový den byl pro celý domov vítaným zpestřením. Akce ale nebyla jen svátkem jídla ale také svátkem společného shledání. Personál i obyvatelé domova se opět setkali, aby strávili příjemné chvíle. „Pro naše obyvatele byla událost takovéhoto typu něco nového, vzbudila velkou zvědavost a přínos byl také v tom, že vzniklo nové komunikační téma. Dům ožil něčím úplně novým," zhodnotila povedenou akci pracovnice terapií Lucie Jiříčková.

Za celý domov bychom rádi poděkovali všem, kdo se na tomto netradičním odpoledne podíleli. Panu kuchaři Josefu Dostálovi, panu Pavlu Markovi i Janu Hutaři, slečně Elišce Gregorové, paní Lucii Jiříčkové a milému kolektivu kuchyně. Zvláštní poděkování patří také panu fotografovi Pavlu Šedivému i všem ostatním, kdo obyvatelé doprovázel i obyvatelům samotným.

Michaela Černá, pracovnice vztahů k veřejnosti, Domov pro seniory Velké Meziříčí

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.