Brněnský biskup navštívil i Wellmez

navsteva biskupaV pondělí 7. března 2016 navštívil Oblastní charitu Žďár nad Sázavou Mons. ThLic. Vojtěch Cikrle, zřizovatel Diecézní charity Brno, pod kterou spadá žďárská Charita.

Společně s ním se této významné návštěvy zúčastnil i prezident Diecézní charity Brno P. Mons. Mgr. Josef Zouhar a ředitel Diecézní charity Brno Ing. Mgr. Oldřich Haičman.

Po deseti letech se tak brněnský biskup setkal s uživateli a pracovníky charitních zařízení v okrese Žďár nad Sázavou. Příjemná návštěva začala v dopoledních hodinách ve žďárském Klubu v 9, kde se přítomní seznámili s chodem zařízení pro duševně nemocné, pohovořili s uživateli a prohlédli si jejich výrobky, které jsou stále více známé po celém okrese Žďár nad Sázavou. Návštěva pokračovala na Horní ulici, kde sídlí vedení Charity a administrativní pracovníci a je zde zázemí šest služeb. Mons. Cikrle se zde setkal s vedoucími většiny služeb Oblastní charity. Ti jej ve svých krátkých vstupech seznámili s aktuálním děním v jednotlivých zařízeních.

Poté se hosté přesunuli do Velkého Meziříčí, kde navštívili nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Wellmez a jako poslední je čekalo setkání s uživateli denního stacionáře Nesa a návštěva Osobní asistence. Pondělní odpoledne pak patřilo setkání Mons. Cikrleho s řediteli všech oblastních Charit brněnské diecéze.

„Největší radost ze setkání měli především naši uživatelé. Připravovali návštěvu otce biskupa několik týdnů. Určitý čas strávili i zjišťováním a studiem informací o Biskupství brněnském. Dokonce připravili i občerstvení a krátký hudební vstup," sdělila závěrem ing. Jana Zelená, ředitelka Oblastní charity Žďár nad Sázavou.

Lenka Šustrová

navsteva biskupa3

navsteva biskupa2

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.