Senioři ochutnávali včelí medy

chaloupky ochutnavka2Dopoledne plné aktivit s tématem včely připravilo ekocentrum Chaloupky Velké Meziříčí v úterý 14. června 2016 pro klienty domu pro seniory Velké Meziříčí a žáky základní školy Tasov

Staříčkové a děti se sešli v jídelně Domu pro seniory, kde se rozdělili do menších skupinek. Hned od počátku se mezi dětmi a seniory rozproudila debata, do které se děti, ač byly v dosud neznámém prostředí, bezprostředně zapojovaly. Spolupráce pokračovala v průběhu celého programu. Společně skládali tělo včely z jejich jednotlivých částí, předváděli si, jak vypadá úl a co všechno musí mít včelař na sobě a při sobě, než začne v úlu pracovat, ochutnávali různé druhy medů a zkoumali ostatní včelí produkty, společně vymýšleli názvy pro jednotlivá zaměstnání včel dělnic a dívali se na svět „včelíma očima“. Senioři se s dětmi podělili o vlastní zkušenosti s chovem včel, neboť mnozí z nich byli v minulosti aktivními včelaři. Bylo to příjemně strávené dopoledne. Pro seniory to byla možnost setkat se s dětmi a zažít novou zkušenost a radost ze spolupráce, pro děti zase příležitost dozvědět se prostřednictvím starších občanů nové a zajímavé informace. Na konci programu si každý vyrobil marcipánovou včelu. Senioři si na památku odnesli ručně vyráběnou svíčku z včelího vosku. Akce se zúčastnilo 19 klientů Domu pro seniory a 13 dětí.

Tuto akci podpořilo Zdravé Město Velké Meziříčí

Ing. Jana Čížková Ph.D.

chaloupky ochutnavka

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.