Noční prohlídky katovny diváky zaujaly i pobavily

IMG 8433 copyDivadelní a šermířský spolek TAS připravil na sobotu 27. srpna čtyři noční prohlídky katovny

Příchozí zájemci  byli hned po vstupu pečlivě střeženou branou přivítáni a upozorněni na to, že se nacházejí na nebezpečné půdě... nicméně si mohli prohlédnout osvětlené prostory jak venkovní tak i vnitřní a zakoupit občerstvení. Od poslední veřejně přístupné prohlídky katovny, která byla v lednu v rámci dne otevřených dveří, přibyla v místnostech hlavně výstavka obrazů a předmětů s tematikou útrpného práva.

Venku pak na návštěvníky čekalo divadelní vystoupení s ukázkami mučení, do kterého byli vtaženi i tři přihlížející z řad diváků. Tentokrát se ve hraném příběhu o přepadení místní katovny méně šermovalo a bojovalo, ale více žertovalo, ještě více mučilo, ale nakonec všichni ze spárů kata vyvázli živí...

"Tři prohlídky jsme měli vyprodané a podle ohlasů zapsaných v knize návštěv lze soudit, že se akce líbila. Nápadů máme stále hodně, nočními prohlídkami jsme hlavně mapovali zájem veřejnosti o naše akce. Jsme ale limitováni menším prostorem katovny, akce musí být tedy komornější. Na zimu opět plánujeme další den otevřených dveří pro veřejnost, protože stále prostory upravujeme a máme v katovně další změny," upřesnil za TAS Radek Kamenský.

Simona Fňukalová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.