Začal advent. Meziříčí jej přivítalo rozsvícením vánočního stromu

IMG 0550

AKTUALIZOVÁNO O NOVÉ VIDEO:

Pět, čtyři, tři, dva, jedna, světlóóó... Vánoční strom, lípy, hvězdy a celá vánoční výzdoba města se na ten povel rozzářily a odměnou za to byl potlesk přítomných. Lidé dnes v podvečer na velkomeziříčském náměstí přivítali příchod adventu.

 

„Bez rozsvíceného vánočního stromu nepřijde Barborka, Mikuláš, Ježíšek... Proto to teď musíme učinit, aby ve všech rodinách byla radost," přivítal všechny přítomné Milan Dufek, ředitel Jupiter clubu, který Adventní světýlka ve Velkém Meziříčí uspořádal.

„Přeji vám, děti, bohatého ježíška hodně dárků. Nám dospělým, aby ten advent byl trošku klidnější bez stresujících nákupů. Za sebe a za město všem požehnané Vánoce,“ popřál starosta Radovan Necid dětem s rodiči, prarodiči a všem dalším, kteří zaplnili náměstí. A místostarosta Josef Komínek k tomu přidal pozvánku na Nový rok: „Jsem rád, že vás je tu tolik a věřím, že přijdete i na novoroční ohňostroj, který tentokrát bude 1. ledna asi kolem sedmnácté hodiny, tedy zhruba v tento čas.“

Zejména děti si podvečer první adventní neděle užívaly, snad každé v ruce drželo nějakou tu rozsvícenou lucerničku, lampion, blikající tyče, nebo alespoň prskavky, některé měly na hlavách červené rohy, další pouštěly lampiony štěstí. K tomu zněly z pódia hudba a zpěv v podání skupiny Pavana. „Adventus, to je příchod Ježíše Krista, doba očekávání,“ připomněla Pavla Kamanová mezi písněmi pravý význam slova. „Chtěli bychom, aby do našich rodin přišla pohoda, odpočinek, zavonělo cukroví, abychom spolu byli co nejvíc a rádi. I to je pro nás advent,“ dodala závěrem.

Martina Strnadová

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.