V Oslavici letos rozsvítili rovnou dva stromečky

DSC04289Rozsvícení vánoční stromu první adventní neděli je již v Oslavici tradicí. Letos jsme se však rozhodli rozsvítit stromky hned dva. Ten stávající i k této příležitosti nově zasazený.

Celá akce začala v podvečer. Úvodním slovem ji zahájila za pořadatele akce Marie Šoukalová a potom promluvil starosta obce Ing. Pavel Janoušek. Oba dva přítomné přivítali, popřáli jim hezké vánoční svátky, hodně štěstí v novém roce a samozřejmě také všem poděkovali za přípravu akce.

Následovalo promítání prezentace fotografií z loňského roku. Poté žáci prvního a druhého ročníku z místní základní školy předvedli pro přítomné pásmo básniček a písniček s vánoční a zimní tematikou. Nechyběla ani hra na flétničky. Za pěkné vystoupení dostaly děti adventní kalendáře, aby jim čekání na Ježíška sladce utíkalo. Odměnou pro ně byl i potlesk diváků. Potom jsme společně rozsvítili vánoční světýlka na obou stromech. To bylo znamení pro nebeského anděla, který k nám po roce opět zavítal. Přivezl s sebou vánoční perníčky, které děti dostávaly při odevzdání dopisu pro Ježíška. Psaníčka si nebeský andílek pečlivé ukládal do velkého košíku. Bylo jich opravdu hodně. Za dopis dostal každý také razítko nebeské pošty.

Pro všechny bylo potom připravené svařené víno, čaj a horká čokoláda na zahřátí a na ochutnání výborné cukroví a malé občerstvení. Ani letos nechyběla sladká specialita tentokrát v podobě výborných lívanečků s horkým ovocem. A protože k tradičním Vánocům patří i rolničky, dostali je na památku dospělí i děti. Celá akce byla milým zpříjemněním podvečeru první adventní neděle.

Děkujeme všem, kdož se přišli podívat, a samozřejmě také těm, kteří se na akci jakkoliv podíleli. Děkujeme za sponzorský dar v podobě mikulášských perníků a za ozvučení celé akce. V neposlední řadě také patří poděkování těm, kteří napekli cukroví.

Všem přejeme krásné prožití vánočních svátků a mnoho štěstí v novém roce.  

Za pořadatele akce Marie Šoukalová

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.