Vláčky letos vidělo skoro 1200 lidí

DSC02592Letošní ročník výstavy modelové železnice, která byla dětem i dospělým tradičně otevřena o jarních prázdninách, navštívilo 1180 lidí. To je zatím nejvíce v desetileté historii výstavy.

"Hlavně závěrečný prázdninový víkend bylo doslova nabito," pochvaluje si modelář Pavel Stupka.

Oblíbená modelová železnice, kterou mohou návštěvníci vždy v předjaří vidět v suterénu ZUŠ, dnes dosáhla celkové délky 18 metrů. Položeno je téměř 80 metrů kolejí a celkem 77 výhybek. "Svého druhu patří mezi největší v České republice," říká Pavel Stupka.

Návštěvníci letos viděli  25 vlakových souprav s parními i motorovými lokomotivami a několik motorových vozů. Na kolejišti mohli najít model velkomeziříčského starého nádraží, zmenšený viadukt V Potokách, původní zastávku Martinice, věrnou kopii kapličky v nedalekém Kochánově, ale i domek s parním strojem pro čerpání vody do lokomotiv, kteří mnozí znají jako U Valičků.

Modeláři už dnes připravují příští ročník výstavy. "Budeme prodlužovat a rozšiřovat a některé části budou zcela nové. Pokud to stihneme, což samozřejmě chceme," slíbil Pavel Stupka.

Petros Martakidis

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.