Velké Meziříčí se již o tomto víkendu stane centrem celostátního skautského dění

skautiO prvním jarním víkendu (24.-26. 3. 2017) se bude v našem městě konat XV. valný sněm Junáka - českého skauta, na který se sjede více než 600 skautských vedoucích skautek a skautů z celé České republiky. Zasedat budou v kulturním centru Jupiter club a naši velkomeziříčští skauti si pro ně kromě hlavního programu připravili i pestrý doprovodný program. Valný sněm se koná jednou za tři roky a cílem setkání je rozhodnout o dalším směřování organizace a volba zástupců do vedení na následující období.

Kromě hostů z řad skautské organizace jsou pozvaní také ministryně školství, mládeže a tělovýchovy p. Mgr. Kateřina Valachová, Ph.D., hejtman Kraje Vysočina p. MUDr. Jiří Běhounek, starosta města Velké Meziříčí p. Ing. Radovan Necid či senátor a bývalý starosta Velkého Meziříčí p. Ing. František Bradáč.

Vzhledem k výjimečnosti této události mysleli skauti i na vás, širokou veřejnost, a srdečně vás tímto zvou na doprovodný program, který se bude konat na náměstí. Nebudou chybět různé hry a soutěže, lanová dráha či možnost opéct si špekáček.

Pro velkomeziříčské středisko skautů a skautek je pořádání XV. valného sněmu historicky významnou událostí a budeme moc rádi, pokud nás podpoříte a přijdete se za námi na náměstí podívat.

A nebojte se, žádné nebezpečně vypadající rekvizity od nás již nečekejte! Kromě částečně uzavřeného náměstí, jehož provoz bude řídit městská policie, vás od nás o tomto víkendu čekají jen samé příjemné věci. Tak určitě přijďte!

S pozdravem skauti a skautky z Velkého Meziříčí

_____________

Program setkání:

pátek 24. 3. 2017

14:00  úvodní nástup skautů a skautek, zahájení na spodní straně náměstí ve „skautském táboře“

14:30 – 19:30  hry a soutěže na náměstí pro malé i velké (např. šiškové pexeso, legenda o sv. Jiřím atd.), možnost opéct si špekáček, zdolat lanovou překážku, vyrobit si něco ze dřeva či si zkusit postavit stan

18:00  prohlídka zvonu kostela sv. Mikuláše

21:00  táborák s hudebním doprovodem (na dvoře fary), v případě deště ve farním sále (bez ohně)

sobota 25. 3. 2017

7:30 – 8:00  ekumenická bohoslužba ve Špitálku (u výjezdu z náměstí), slouží Vladimír Šagi Záleský a farářka Markéta Slámová

9:00 – 18:00  otevřená kostelní věž

9:00 – 20:00  v šatně v Jupiter clubu bude možné nechat si narazit příležitostné poštovní razítko vydané k této události

11:00 – 14:30, 15:15 – 18:00, 18:30 – 20:00  hry a soutěže na náměstí pro malé i velké (např. šiškové pexeso, legenda o sv. Jiřím atd.), možnost opéct si špekáček, zdolat lanovou překážku, vyrobit si něco ze dřeva či si zkusit postavit stan

12:00  prohlídka zvonu kostela sv. Mikuláše

16:00 – 17:00  velká hra určená pro děti ve věku 8–14 let, sraz ke hře ve „skautském táboře“

21:00 – 01:00  koncert metalových kapel Midnight Madness a Richard Ramirez v Rock Depu

neděle 26. 3. 2017

7:30 – 8:30  mše v kostele sv. Mikuláše

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.