Hotelová škola Světlá a SOŠŘ má medaile z gastronomických soutěží

PŽáci Hotelové školy Světlá a SOŠŘ ve Velkém Meziříčí si připsali opět pěkný úspěch v gastronomických soutěžích.

16. a 17. března 2017 předváděli svůj um na celorepublikové gastronomické soutěži v Kroměříži, která se uskutečnila pod záštitou MŠMT, hejtmana Zlínského kraje Jiřího Čunka, prezidenta Asociace kuchařů a cukrářů ČR Bc. Miroslava Kubece, prezidenta Asociace hotelů a restaurací Ing. Václava Stárka a předsedkyně Asociace číšníků ČR Bc. Blanky Musilové.

Naši školu reprezentovalo 5 žáků oboru Hotelnictví, a to ve třech profesních kategoriích: Petr Špaček a Hynek Podařil v oboru kuchař - junior, Lucie Pölzerová v oboru cukrář – junior a Alžběta Kršová a Bohumil Sláma předvedli své baristické dovednosti.

V silné konkurenci 90 soutěžících z ČR, Polska, Slovenska, Itálie a Portugalska vybojoval Petr Špaček v kategorii  kuchař - junior absolutní prvenství, a to přípravou  teplého pokrmu Kachní prso na mrkvovo-zázvorovém pyré, pohankou v redukci z červené řepy s kachní fáší  ve slaninové rolce, tymiánovou pěnou a omáčkou demi glace.

Také v hlasování na facebookových stránkách o nejlepší pokrm získal Petr Špaček nejvyšší počet lajků, a obdržel tak hodnotný věcný dar. 

Alžběta Kršová obsadila druhé místo v soutěži baristů. Jejím úkolem bylo připravit v časovém limitu 2 x10 minut 2 porce Espresso macchiato, Cappuccino, Latte macchiatovytvořením motivu na povrchu mléka dle vlastní fantazie.

Ostatní žáci se umístili v bronzových pásmech.

Hynek Podařil připravil svůj teplý pokrm na zadání Kachní prso se zázvorovým zelím, bramborovým fondantem, s kachními mandlovými kuličkami a šalotkovou omáčkou.

Lucie Pölzerová v cukrářském oboru na zadání Cupcakes s tematikou Black & White připravila 6 kusů zdobených  muffinků pod názvem Oříškovo-kakaový cupcakes s malinovým překvapením a tvarohovým krémem.

Všichni soutěžící obdrželi za svoji několikaměsíční svědomitou přípravu a profesionální výkony diplomy, medaile a hodnotné věcné dary.

Děkujeme žákům za vzornou reprezentaci školy, profesionální přístup a přejeme ještě mnoho úspěchů!

Učitelky odborných předmětů Hotelové školy Světlá a SOŠŘ Velké Meziříčí

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.