Žáci odborných škol postaví vlastní traktor. Zapojí se i ti z Meziříčí

tractors-1678030 1920Žáci oborů opravář zemědělských strojů a opravář lesnických strojů si už letos vyzkouší postavit sami zcela nový traktor. Zapojí se i ti z Hotelové školy Světlá a Střední odborné školy řemesel Velké Meziříčí.
V rámci projektu „Postav si svůj traktor“ budou od nového školního roku na čtyři vybrané odborné školy v regionu dodány díly sériově vyráběného traktoru, ze kterých žáci v rámci praktického vyučování vytvoří plně funkční stroj. „Tento projekt je dalším z kroků, kterými se na Vysočině snažíme ve spolupráci s firmami motivovat žáky ke studiu technických a zemědělských oborů. Absolventi nemají žádný problém uplatnit se hned po škole na trhu práce a mohou si z nabídek zaměstnavatelů vybírat,“ uvedla Jana Fialová, radní pro oblast školství, mládeže a sportu.
Projekt „Postav si svůj traktor“ odstartoval už v závěru loňského roku, kdy Krajská správa a údržba silnic Vysočiny předala čtyři vyřazené traktory vybraným školám na Vysočině. Jejich žáci začali ve školních dílnách stroje postupně opravovat a renovovat. „V letošním roce přislíbili silničáři věnovat k výuce další tři kusy nepoužívané techniky. Po projektu Postav si své auto je možnost sestavit nebo renovovat traktor dalším krokem jak ještě více rozvíjet a podporovat manuální zručnost žáků a provázat praxi s teoretickou výukou na našich odborných školách,“ doplnila Jana Fialová.
 

Do projektu Postav si svůj traktor se v Kraji Vysočina zatím zapojili:

Střední škola řemesel a služeb Moravské Budějovice

Česká zemědělská akademie v Humpolci

Vyšší odborná škola a Střední odborná škola zemědělsko-technická Bystřice nad Pernštejnem

Střední odborná škola Nové Město na Moravě

Střední průmyslová škola a Střední odborné učiliště Pelhřimov

Hotelová škola Světlá a Střední odborná škola řemesel Velké Meziříčí

Vyšší odborná škola a Střední škola veterinární, zemědělská a zdravotnická Třebíč

-red,krvys-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.