Nesa uklízela v Kunšovci

IMG 1012Uživatelé a pracovníci Oblastní charity Žďár nad Sázavou uklízeli Vysočinu. Zapojila se i velkomeziříčská Nesa.

Během měsíce dubna vyrazilo do ulic několik desítek pracovníků a uživatelů Oblastní charity Žďár nad Sázavou. Stalo se tak v jejich volném čase či při výkonu přímé práce s uživateli služby.  Ve Žďáře nad Sázavou uklidili okolí Pilské nádrže a hlavní ulice ve městě a v Bystřici nad Pernštejnem vyčistili okolí potoka.

Ve Velkém Meziříčí se 11. dubna vyrazil denní stacionář Nesa do Kunšovce. Jeden z uživatelů se po akci vyjádřil: „To je hrozný, jaký binec ty lidi dokážou udělat.“ Pracovníky nejvíce překvapily odpadky, které lidé vyhodí přímo v okamžiku, kdy doslouží.

„Jsme rádi, že jsme se mohli do kampaně Čistá Vysočina zapojit. Naším hlavním posláním je pomáhat lidem, kteří naši pomoc potřebují, nicméně odlehčit přírodě, zbavit ji odpadků a udělat ji tak krásnější je pro nás obyvatele Vysočiny také důležité,“ sděluje Ing. Jana Zelená, ředitelka žďárské Charity, které se kampaně rovněž ve svém volném čase zúčastnila.

-red-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.