Mezi vysočinské regionální potraviny letos přibude i netínský vostřák či jahodový zákys z Meziříčí

VostrakTaké Kraj Vysočina už zná jména vítězů soutěže o značku Regionální potravina. Jedná se o osm výrobků výjimečných kvalit, které pocházejí svými surovinami i výrobou přímo z regionu. Tradičně se soutěžilo v devíti kategoriích, o značku se v Kraji Vysočina ucházelo celkem 88 produktů od 26 výrobců. Nejsilnější zastoupení měly na Vysočině tři desítky výrobků v kategorii Ostatní.

K udělení značky Regionální potravina kraje Vysočina 2017 navrhla hodnotitelská komise tyto výrobky: Netínský vostřák z Farmy rodiny Němcovy s. r. o., Jaroměřický archivní sýr z Jaroměřické mlékárny a. s., Zákys jahoda z Lacrumu Velké Meziříčí, s. r. o., Pikárecké perníkové preclíky od Lucie Krejčové z Pikárce, Tvarohový malinový dort Dalešického cukrářství s. r. o., Bylinný sirup mátový s jablkem Valerie Pelikánové z Ostrova nad Oslavou, Brambory z Vysočiny – odrůda Princess firmy CF Trading, s. r. o., Pstruh duhový fileta s kůží Rybářství Kolář, a. s.

Hodnotitelská komise se skládala z osmi členů. Tvořili ji zástupci Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.

Soutěž Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Státní zemědělský intervenční fond značku spravuje. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let na obalu svého výrobku. V současné době spotřebitelé najdou značku u 416 produktů ze 13 regionů Čech a Moravy. Podrobné informace o soutěži jsou k dispozici na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.

Jitka Svatošová, -red-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.