V Oslavici si užili myslivecký dětský den

389Už tradičně jsme prázdniny v Oslavici zakončili velkým dětským dnem, tentokrát v mysliveckém stylu. U tenisových kurtů se všechno proměnilo na prostředí s mysliveckou tematikou.

Malí soutěžící se po příchodu zapsali a dostali tak myslivecký lístek. Jako každoročně, tak i letos, se mohl každý zapojit do soutěže v kreslení. O zahájení se velmi stylově postaral David Pavlas, který zatroubil na lesnici. A potom už na děti čekaly různé disciplíny s lesní a mysliveckou tematikou. Mezi jinými to bylo trefování se míčkem do papírového divočáka, třídění barevných soviček a muchomůrek se šiškami, poznávání lesních zvířat a hub, házení šiškou na cíl, třídění odpadu do správných kontejnerů, chytání myší a podobně. Ani letos nechybělo oblíbené střílení vzduchovkou na terč pod dohledem místních hasičů. Také tentokrát se mohli do soutěžení zapojit rodiče, kteří si vyzkoušeli správnou trefu při hodu míčkem do různě velkých nádob. V průběhu odpoledne byla možnost zhlédnout ukázku výcviku psa. Počasí nám opravdu přálo a všichni jsme si mohli užít předposlední prázdninovou sobotu jak se patří. Pro všechny bylo připraveno výtečné rychlé občerstvení v podobě párku s chlebem nebo oblíbených bramborových hranolek s kečupem. Příjemným osvěžením byla i zmrzlina, kterou všichni soutěžící dostali.

Poté přišla řada na vyhlášení výsledků v jednotlivých kategoriích. Díky velkému množství sponzorů byli odměněni nejen vítězové, ale vůbec všechny děti, které se akce zúčastnily a také rodiče, kteří nejlépe zvládli svoji soutěž. Výherci zlaté příčky v jednotlivých kategoriích si, jako každoročně, odnesli i nádherný dort. Poté se veškeré dění přesunulo na vystoupení dravců s komentovaným doprovodem. Volný čas trávily děti ve skákacím hradu. Vydařené odpoledne ukončil opět David Pavlas troubením na lesnici.

Večer potom všechny čekala velká ohňová show, kterou nám předvedla skupina Sarcina. Ti statečnější se ještě poté vydali na strašidelnou „stezku odvahy“ okolím Oslavice.

Na závěr chceme poděkovat všem sponzorům, kterých se i letos sešlo mnoho. Děkujeme zároveň Davidovi Pavlasovi za spolupráci a v neposlední řadě děkujeme všem, kteří se jakkoliv na této akci podíleli. Dětem přejeme úspěšný a pohodový nový školní rok.

Za pořadatele akce Marie Šoukalová

 

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.