Referendum bude – rozhodne soud

MikulasekDle písemného vyrozumění Městského úřadu ve Velkém Meziříčí ze dne 15. srpna 2017 splnil návrh na konání místního referenda, který se týká vítězného návrhu urbanisticko – architektonické soutěže Revitalizace náměstí a přilehlých ulic ve Velkém Meziříčí, veškeré náležitosti dle ust. § 10 dle zákona č. 22/2004 Sb.

Následně Rada města Velkého Meziříčí přijala 23. srpna 2017 usnesení, ve kterém doporučila zastupitelstvu města vyhlásit v souladu s ustanovením § 13 odst. 1 písm. a) zákona č. 22/2004 Sb., o místním referendu a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, místní referendum za určitých podmínek.

Dle zákona se tímto návrhem zastupitelstvo zabývalo na svém zasedání dne 5. září 2017, na němž někteří zastupitelé mimo jiné zpochybnili legitimitu 1 888 podpisů občanů Velkého Meziříčí a místních částí. Poté nebyl návrh na konání místního referenda přijat. Z přítomných dvaceti dvou zastupitelů hlasovalo deset zastupitelů pro, jeden byl proti a jedenáct se zdrželo hlasování.

Jednání zastupitelstva nás utvrdilo v názoru, že je třeba nadále hájit vůli obyvatel města a místních částí. Cítíme povinnost prosazovat právo na vyjádření svobodného názoru občanů, proto podáváme návrh na vyhlášení místního referenda ke krajskému soudu, který by měl rozhodnout o jeho konání do 30 dní od podání návrhu.

 Na základě podnětu našich podporovatelů jsme zřídili transparentní bankovní účet na jméno zmocněnce přípravného výboru Tomáše Bílka, který je veden v seznamu transparentních účtů u Fio banky. Číslo účtu: 280 128 5834/2010. Finanční prostředky budou použity na hrazení výdajů spojených s podáním návrhu ke krajskému soudu, případně na akce občanské iniciativy spojené s referendem.

Velice si vážíme veškeré dosud vyjádřené sounáležitosti občanů města a obcí. Upřímně vám děkujeme za jakoukoliv podporu.

Tomáš Bílek, Občanská iniciativa Za Náměstí VM

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.