Chaloupky nabídnou putování za zlatým rounem

Ovčí denJiž v neděli 24. září se v deset hodin dopoledne opět otevřou brány Ovčího dne na Chaloupkách u Kněžic. Návštěvníci tohoto tradičního podniku se mohou těšit nejen na bravurní stříhání ovcí a pasení s pomocí ovčáckých psů, ale jako vždy i na hry a malá dobrodružství.

Průvodcem letošního Ovčího dne budou bohové řecké mytologie, kteří si kvůli nám udělají krátký výlet na Vysočinu. Návštěvníci se tak budou moci proměnit v odvážné argonauty a pokusit se získat bájné zlaté rouno. Čeká je tedy střelba z luku, boje v aréně, hledání správné cesty z bludiště, olympijský stadion, delfská věštírna i bylinková čajovna u Medei.

Akci letos zpestří Kozí spolek se cvičenými kozami a výrobou kozích sýrů. Nebude chybět jarmark, ovčí speciality a regionální občerstvení. Drobné vstupné: dospělí 70 a děti 50 korun jistě stojí za celý den zábavy, her a poučení. Akce končí ve čtyři hodiny odpoledne a proběhne za každého počasí.

Informace: Martin Kříž, 775 740 221

Jan Uher

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.