Zazimování zahrady aneb Víte, co je to německá kopa?

zazimovaniDalší pracoviště ekocentra Chaloupky se pomalu dostává do povědomí lidí. Zvláště těch, kteří mají vřelý vztah k přírodě a v tomto případě především k zahradě. Vznikajícímu třebíčskému pracoviště se totiž říká Zahrada u řeky.

A to zcela vystihuje stav věci. Zahradu najdete u řeky Jihlavy na Brněnské ulici za bývalým Mountfieldem. Na zahradě zatím proběhly dvě akce pro veřejnost: Medový den a Svatojánská slavnost. Jak je u Chaloupek zvykem, jednalo se vždy o směs informací, zábavy a pohody.

Nyní proběhne první skutečný workshop pod vedením zkušené zahradnice. Téma je jednoduché – zazimování zahrady. Děláme to dobře? Co na to malí obyvatelé vašeho kousku půdy? Víte, co jsou to vysoké záhony? Anebo německá kopa? Odborníci nám vysvětlí a ukážou, jak by měl úklid na zahradě vypadat, aby z něj měli užitek zahradník i přirození obyvatelé zahrady. Některé sice mnohdy ani nevidíme, ale zahrada je velice potřebuje.

Jako obvykle bude připraveno drobné pohoštění, oheň k ohřátí i opékání. Vstupné jako vždy poze dobrovolné na rozvoj zahrady.

Jan Uher

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.