Na výstavě stavebnic Lego si mohou děti i pohrát

Svět kostičekPro příznivce malých barevných dílků stavebnice Lego je v prostorách velkomeziříčského muzea otevřena putovní výstava Petra Šimra „Svět kostiček“.

Kromě posledních novinek jako je například kompletní edice Lego® City Džungle z letošního roku nebo Polární výzkum z roku minulého jsou vystaveny i sběratelské edice, které se již nevyrábějí. Mezi již nevyráběné hračky patří například kostky z edice Lego ® Baby Primo, které byly určeny dětem od šesti měsíců do dvou let. Sériová výroba započala v roce 1995 a ukončena byla o deset let později. Vystaven je i sběrač kostek ve tvaru krokodýla, který byl účinným pomocníkem při sbírání kostiček z podlahy.

Na výstavě nezůstala opomenuta ani filmová tvorba. Návštěvníci si mohou prohlédnout dům ze seriálu Simpsonovi či vozidlo s předními představiteli z filmu Návrat do budoucnosti. Ve výstavní sále je připraven i dětský koutek, kde si děti mohou z připravených kostiček skládat dle vlastní fantazie.

Výstava je otevřena od 7. listopadu 2017 do 14. ledna 2018. Otevřeno je každý den kromě pondělí, a to od 9 do 12 a od 13 do 16 hodin. Provozní doba během vánočních svátků bude upřesněna na webových stránkách muzea www.muzeumvm.cz.

Dospělí zaplatí 40 korun, děti od dvou let 20 korun a nejmenší děti do dvou let mají vstup na výstavu zdarma.

-muz-

 

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.