Elsa roztancovala děti v Křižanově

ledova showV úterý 28. listopadu uspořádala křižanovská společnost VV SKLO s. r. o. pro děti ze školek i prvního stupně základních škol a klienty Domovu Kamélie Křižanov Ledovou show s Elsou, hlavní postavou kreslené pohádky Ledové království.

Elsa společně se svojí sestrou Annou a sněhulákem Olafem (a nejen s nimi) zabavili a pobavili děti z celkem sedmi školek a škol. Kromě školčat a žáčků z 1. a 2. ročníků z Křižanova tu byly také děti z MŠ Dobrá Voda, MŠ Ořechov, MŠ a 1. ročník ZŠ Moravec, MŠ Jersín, MŠ Rozsochy a MŠ Lhotky.

Událost zahájili zaměstnanci firmy VV SKLO a úvodního slova se ujala paní Jana Švestková, majitelka společnosti. Ta srdečně uvítala paní starostku Marii Smejkalovou, paní místostarostku Radomíru Schmidovou a pana ředitele Mgr. Daniela Ubra. Následně již přivítala na pódiu Elsu a show mohla začít. Veškerý čas mezi osmou a dvanáctou hodinou pak byl naplněn nejrůznějšími soutěžemi, písničkami a básničkami. Nejdřív se dovádělo jen s Elsou, pak Elsa hledala Annu. Když se konečně šťastně shledaly, společně si zasoutěžily. Ne o mnoho později se k nim připojil i sněhulák Olaf a rej pokračoval. Většina programu byla pohybově a tanečně zaměřená. Jako speciální host se ukázal čert. Ten samozřejmě děti vyzpovídal, zda zlobily, nebo byly hodné. Některé čertův zjev vystrašil, situaci naštěstí zachránil Mikuláš, naznal, že děti byly veskrze hodné a rozdal jim nadílku. Na závěr probíhalo focení se všemi hlavními aktéry akce.

S organizací i soutěžemi pomáhali žáci devátých ročníků ZŠ Křižanov. Dostali trička s logem společnosti a rozdělili si jednotlivé skupiny. Dále akci organizačně podpořil také městys Křižanov.

Jak si mnozí již zvykli, firma VV SKLO s. r. o. se hlásí ke společenské odpovědnosti a každoročně zařizuje především pro děti pestrý program. S myšlenkou té letošní akce přišla sama majitelka, paní Švestková. Jak hodnotí jedni z žáků deváté třídy: „Akce byla hodně povedená a promyšlená.“ A o tom, že se zajisté bavili, vypovídá tvrzení dalšího z nich: „Pan ředitel nás donutil, abychom tancovali. Přidal se k nám, takže to nakonec byla legrace.“

Karolína Špinarová, Ondřej Nagy

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.