Meziříčské gymnázium a Světlá se prezentují v Alternátoru

kaipan

Velkomeziříčské školy gymnázium a Světlá se představují v Ekotechnickém centru Alternátor v Třebíči, kde byla v pondělí 11. prosince zahájena výstava středních škol zřizovaných krajem. Připravili ji pracovníci Alternátoru společně s Krajem Vysočina zejména pro návštěvníky z řad žáků osmých či devátých tříd a jejich rodičů. Ti se na ní mohou seznámit s obory, které tyto školy nabízejí. Výstava potrvá do konce ledna 2018.

Gymnázium Velké Meziříčí a Hotelová škola Světla a Střední odborná škola řemesel Velké Meziříčí se zařadily mezi desítku škol, které se v Alternátoru prezentují. Výstavu za přítomnosti ředitelů škol a také představitelů Krajské hospodářské komory Kraje Vysočina zahájila radní Kraje Vysočina pro školství Jana Fialová a Richard Horký za zřizovatele Alternátoru. Ten poděkoval vedení kraje za to, jak se různými projekty snaží vést děti třeba k technickému vzdělávání nebo jak dětem přináší ukázky různých studijních a učebních oborů. Jako ojedinělý projekt podporující technické vzdělávání jmenoval například „Postav si své auto“, kdy studenti staví sportovní vozy Kaipan, zmínil také veletrh vzdělávání Didacta, a samozřejmě také výstavu v Alternátoru. Zároveň nastínil i myšlenku, že je potřeba cílit dále, a to zejména v době, kdy se zoufale nedostává pracovní síly.

„Kraj i ředitelé škol určitě jdou vzdělávání naproti,“ prohlásil Richard Horký. „Je to nutné hlavně v této době, kdy zaměstnavatelům po celé republice chybí 250 tisíc pracovníků. A to jde v ruku v ruce s nedostatkem učňů a studentů na středních školách."

-red-

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.