Křižanovský kapr slavil 45. výročí

kaprDne 10. prosince 2017 se uskutečnila tradiční soutěž Základní školy a mateřské školy Křižanov v uměleckých disciplínách s názvem Křižanovský kapr, letos již 45. ročník.

Celá soutěž se mohla uskutečnit díky sponzorům a spolupořadatelům – městysi Křižanovu, SRPŠ, Rybářství Kolář a spolku Vodotrysk. O ozvučení se postaral pan Vojtěch Slabý. Letošního Kapra uváděla nově slečna Adéla Ubrová, dcera ředitele školy. Vystoupení hodnotila porota, do které tentokrát zasedli paní starostka městyse Marie Smejkalová, Silvie Řádková za veřejnost, Hana Šeráková za SRPŠ, farář Václav Hejč a Daniel Ubr.
Jako první promluvil na scéně ředitel ZŠ a MŠ Křižanov Ubr se svým úvodním proslovem. Dále nás už programem provázela Adéla Ubrová se svým milým komentářem. V první části programu soutěžili žáci 1. stupně ve zpěvu. Díky moderátorce, která děti vodila na pódium za ruku, se mnozí s nervozitou zajisté vypořádali mnohem lépe. Po pěvecké kategorii následoval mezivstup tanečního kroužku Street Dance Active Žďár nad Sázavou. Poté soutěžili žáci 1. stupně v oboru recitace. Další mezivstup představovalo vystoupení kroužku hry na kytaru pod taktovkou paní učitelky Alexandry Bartošové. Mohli jsme si tak poslechnout zpěv vánočních písní, doprovázených hrou na kytaru a bicí. Po hudebním výstupu nastal čas pro část, kde se mohli účastnit i žáci 2. stupně pod názvem „volná disciplína“. Zde mohl každý předvést nejrůznější vystupení dle vlastní fantazie.
Zhlédli jsme jízdu na kolečkových bruslích, gymnastiku, tanec, vtipné scénky i zpěv. Skončením volné disciplíny započala krátká přestávka, během které se porotci museli dohodnout na závěrečných výsledcích jednotlivých kategorí, což rozhodně nebyl lehký úkol.
Nejprve byl vyhlášen literární projev – starší žáci, kde se umístili následující: 1. místo Vendula Rousová, 2. místo Anna Loupová a Adéla Rousová, 3. místo jakub Engelhart a Karolína Machová. Na to proběhlo vyhlášení výtvarného projevu: kategorie 1.- 2. ročník: 1. místo Eva Buršíková, 2. místo Adéla Hibšová a Jan Mazel, 3. místo Anna Tvarůžková a Denisa Rohovská; kategorie 3.–5. ročník: 1. místo Václav Mach, 2. místo Týna Juračková a Leona Kněbortová, 3. místo Tereza Bláhová a Hana Kučerová; starší žáci: 1. místo Vendula Rousová, 2. místo Iveta Vítková a Lucie Dvořáková, 3. místo Ilona Hořínková a Jan Kejda. Po výtvarném projevu proběhlo vyhlášení kategorie zpěv, a to následovně: 1. místo Sandra Holánková, 2. místo Elen Burianová, 3. místo Marie Andělová a Marie Hermanyová. V recitaci bylo umístění následující: 1. místo Leona Kněbortová, 2. místo Václav Mach, 3. místo Adéla Kalivodová a Tereza Hladíková.
Měla být vyhlášena i volná disciplína, ale jelikož všechna vystoupení byla natolik různorodá a skvělá, byli oceněni všichni zúčastnění žáci. Během volné disciplíny proběhlo hlasování samotných diváků. Cenu diváků nakonec získali se svojí scénkou Lenka Menclerová, Viktorie Sýkorová a Matěj Špinar. Všichni vítězové dostali jako cenu kapry, které do soutěže věnovalo Rybářství Kolář.
Křižanovský kapr byl završen dalším vystoupením kroužku Alexandry Bartošové, při kterém jsme si mohli společně zazpívat.
Vendula Rousová, Karolína Špinarová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.