Ve Velkém Meziříčí zazní v lednu opět tříkrálová koleda

radniceOd 1. do 14. ledna 2018 vyrazí již poosmnácté do ulic města tříkrálové skupinky.

Jednotlivé skupinky koledníků v rámci Tříkrálové sbírky tvoří zpravidla tři koledníci v kostýmech tří králů (není podmínkou). Vedoucí musí být starší 15 let a na požádání se prokáže platným průkazem, který ho opravňuje sbírku provádět. Koledníci nosí pokladničku s červenobílým logem Charity, úředně zapečetěnou dvěma pečetěmi (jedna s razítkem Oblastní charity, druhá s razítkem místního městského či obecního úřadu). Pokud dají obyvatelé domu souhlas, napíší koledníci křídou na domovní dveře znamení K+M+B+2018, začáteční písmena latinské věty Kristus Mansionem Benedicat 2018 - Kriste, požehnej tomuto obydlí v roce 2018.

V roce 2017 vykoledovali tři králové na území Velkého Meziříčí a v okolních obcích v 80 kasičkách 596 113 Kč. Více informací o využití Tříkrálové sbírky 2017 naleznete na stránkách charity.

Nezastihli vás koledníci doma?

Můžete zaslat dar na níže uvedené číslo účtu: 66008822/0800, variabilní symbol: 777, specifický symbol: 6800.

Chcete se stát naším koledníkem?

Ozvěte se našim koordinátorce Tříkrálové sbírky na mob.: 777 755 444 či e-mailem na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. .

Srdečně vás zveme na tradiční XII. Tříkrálový koncert, který bude věnován všem koledníkům, dárcům a dobrovolníkům v neděli 14. 1. 2018 v 17 hodin v kostele sv. Kunhuty v Novém Městě na Moravě. Účinkuje schola mládeže „Jakoby“ z Dalečína a uskupení mladých hudebníků z Nového Města na Moravě.

Lenka Šustrová

sbirka

 

 

 

 

 

 

 

 

TKS koncert

 

 

 

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.