K-centrum Noe nabízí své služby i ve Velkém Meziříčí

K-centrumK-centrum Noe, spadající pod Oblastní charitu Třebíč, je víceúčelové regionální zařízení věnující se problematice drog. Pracujeme převážně s aktivními injekčními uživateli omamných a psychotropních látek. Primární prací K-centra je především ochrana veřejného zdraví.

Jsou to aktivity směřující ke snížení výskytu infekčních chorob a drogové epidemie ve společnosti. Klientům, kteří drogy nitrožilně užívají, poskytujeme výměnu použitého injekčního materiálu za čistý. Špinavé jehly a stříkačky pak bezpečně likvidujeme. Tím snižujeme nebezpečí poranění o pohozenou špinavou jehlu. Provádíme u klientů testování na infekční nemoci (žloutenky, HIV, syfilis), poskytujeme poradenství a informace z oblasti zdravotní a sociální. Klienty vedeme k reflexi a snažíme se je motivovat ke změně. Poskytujeme jim a jejich blízkým také informace o možnostech léčby závislostí. Na terénního pracovníka je vhodné se obrátit i v případě nálezu pohozené použité injekční jehly. Dále poskytujeme poradenství i osobám blízkým uživatelům drog. Služby K-centra poskytujeme anonymně a bezplatně. Terénní telefon na pracovníka, se kterým si můžete domluvit schůzku, je pro tuto lokalitu 733 741 188. Naše zařízení najdete v Třebíči, na ulici Hybešova č. 10, tel. 568 840 688. Dotaz můžete také odeslat na e-mailovou adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo nás kontaktovat prostřednictvím facebooku.

Simona Zezulová, terénní pracovník, K-centrum Noe

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.