Mladí obráběči kovů z Bíteše opět přivezli medaile

Radní kraje_Vysočina_Ing._Fialová_s_našimi_nejlepšími_žáky_R._Kroutilem_a_J._ChytkemV měsíci březnu 2018 se žáci Střední odborné školy Jana Tiraye z Velké Bíteše zúčastnili regionální soutěže odborných dovedností KOVO Junior 2018.

Toto klání v letošním roce uspořádala Vyšší odborná škola a Střední odborné učiliště technické v Chotěboři. Soutěž byla organizována v kategorii strojního obrábění v oblasti soustružení a frézování.  Na tuto soutěž přijelo celkem šest škol ze dvou krajů České republiky. V této soutěži Střední odbornou školu Jana Tiraye, Velká Bíteš, reprezentovali celkem dva žáci učebního oboru Obráběč kovů ve složení Jakub Chytka – 3. ročník a Roman Kroutil – 2. ročník. Odbornou praxi tito žáci vykonávají v našem Středisku praktického vyučování PBS Velká Bíteš.

Všichni soutěžící měli v praktické části vyrobit na soustruhu a frézce ve stanoveném čase obrobek dle výkresové dokumentace. Úkolem  teoretické částibylo tento obrobek změřit všemi dostupnými měřidly, hodnoty zapsat do protokolu, určit příslušné tolerance a jejich výpočet.

V opravdu velmi silné konkurenci se naši žáci neztratili a v jednotlivcích se umístili Jakub Chytka na prvním místě a Roman Kroutil na druhém místě.

Je to opravdu velký úspěch. V kategorii družstev celkově tito žáci obsadili 1. místo a tím získali zlatou medaili. Tímto velmi dobrým umístěním navíc Jakub Chytka z prvního místa postupuje do celostátního kola, které se bude konat ve dnech 18. – 20. 4. 2018 ve Žďáře nad Sázavou (pořádá Cech KOVO) a bude se soutěžit o cenu „České ručičky“ O nejlepšího Obráběče kovů v celé ČR. Věříme v jeho úspěch.

Za příkladnou reprezentaci Střediska praktického vyučování PBS Velká Bíteš, ale i První brněnské strojírny Velká Bíteš, a. s., poděkoval oběma žákům a odměny osobně předal generální ředitel a předseda představenstva První brněnské strojírny Velká Bíteš, a. s.  Ing. Milan Macholán.

Poděkování za vzornou reprezentaci patří nejen těmto dvěma žákům, kteří se soutěže zúčastnili, ale rovněž i všem učitelům, kteří se na přípravě soutěže podíleli.

Bc. Aleš Janíček

ředitel SPV PBS

 

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.