V pivnici Na Lipnici se opět uskutečnil turnaj v karetní hře "prší"

20180310 163559V sobotu 10. března se v pivnici Na Lipnici odehrál v pořadí už pátý ročník předjarního turnaje v karetní hře zvané "prší".

Hlavními pořadateli se znovu stali Lenka Marková (provozovatelka zmíněného restauračního podniku) a Stanislav Dočkal. Startovné obnášelo 70 Kč, avšak v této částce bylo zahrnuto i velice vítané občerstvení. Na startu základního kola se sešlo přesně čtyřicet předem přihlášených zájemců ve věku nad 18 let; mezi nimi bylo i šest žen. Všechny čekala jednak kvalifikační a postupová klání u stolů, a to vždy ve čtveřici či pětici hráčů, nu a jednak také nejedna pěkná cena od štědrých sponzorů. "Prší" se zde hrálo ve své základní, tj. nejjednodušší variantě, kdy pikový král nemá žádnou mimořádnou, tj. nadstandardní funkci. V jednotlivých položkách, totiž při dílčích hrách, se přidělovalo vždy 3-2-1-0 bodů, a to až do vítězných celkových pětadvaceti (později ale už jenom do dvaceti) bodů u nejlepších dvou hráčů v každé skupině.

⬛ Konečné pořadí nejúspěšnějších:

1. Jiří Bula
2. Pavel Paprskář
3. Michal Troščák
4. Vladimír Pařil
5. Karel Kujínek
6. Zdeněk Bobek
7. Jana Černá
8. Petr Janák
9. Zdeněk "Jim" Pospíšil
10. Tomáš "Kléma" Klíma
11. Milan "Gustav" Hladík
12. René Kurečka
13. Jaroslav Chytka
14. Jiří "Medvěd" Vaňkát
15. Jiří "Ježek" Kašpar
- Všichni z Velkého Meziříčí.

Sponzory věcných cen byli:
Alpa VM, AND Motor VM, truhlářství Doména Dočkal & Dohnal, Zelenina Smejkal, Zelenina Kališ, Nápoje Dlouhý / Měřín, Trafika Malcová, restaurace Jívoví (V. Ďásek), Jaroslav "Zvonda" Horký / Jívoví, Oděvy Iva, pivnice Lipnice (L. Marková), Měšťanský pivovar v Poličce, Pivovar Starobrno, P. Janšta Orchidea, K. Kujínek, Z. Pospíšil, V. Pól, P. Psohlavec, V. Pařil.
Velkomeziříčsko bylo mediálním partnerem akce.

-vp-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.