V dubnu proběhne sbírka šatstva

sweater-3124635 1920_copySbírka šatstva pro Textilní banku Baltazar Diecézní charity Brno proběhne ve Velkém Meziříčí v dubnu.

 

Co můžete přinést? 

Letní a zimní oblečení /dámské, pánské, dětské/, lůžkoviny, prostěradla, ručníky, záclony a látky.

Prosíme, aby oblečení bylo zabalené do igelitových pytlů.

Co nenosit?

Vatové i péřové přikrývky, deky, kožichyledničky, televize, počítačenábytek, jízdní kola, šicí a pletací stroje, hračky, knihy, nádobí či znečištěný a vlhký textil.

Co se děje s vybranými věcmi?

Sbírku převeze Textilní banka Baltazar, Diecézní charita Brno do svého střediska. Vybraný materiál třídí klienti z okraje společnosti, kteří tímto získávají práci. Sbírkový materiál je vytříděn, balen a expedován podle konkrétních požadavků sociálních odborů měst, obcí a organizací, které o pomoc požádají. Část použitelného ošacení, pro které už v České republice není využití, se posílá na recyklace.

Kdy věci do sbírky donést?

Sbírka bude probíhat ve spolupráci s Městem Velké Meziříčí v prostorách sběrného dvora v areálu Technických služeb VM, Karlov 97, Velké Meziříčí, v úterý 24. 4. 2018 a ve středu 25. 4. 2018 vždy od 8 do 17 hodin.

Děkujeme, za tým Textilní banky Baltazar, Filip Habrman

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.