Na Březejc zavítali hosté ze Španělska

DSC07951Dlouho očekávaná návštěva španělských hostů z Autismo Burgos zavítala ve čtvrtek odpoledne 12. 4. na CK pracoviště Březejc.

Organizace Autismo Burgos se dlouhodobě specializuje na práci s lidmi s autismem. Jejich systém podpory lidí s PAS  je dobře propracovaný a důležitý je fakt, že se jim daří spolupracovat se školkami, školami a se zaměstnavateli. Na Březejc přijal pozvání také pan hrabě Podstatzký, který Španělsko a španělštinu velmi dobře zná a vnesl do nabitého programu našich hostů neformální atmosféru. Poté se uskutečnily dva workshopy, kde se účastníci dozvěděli více o Denním centru v Autismo Burgos a o konkrétních příkladech využití struktury dne. Druhý den nezbývalo příliš času na debatu, hosté si prohlédli prostory STD, TS, DS, OS a také se zajímali o způsob výuky v Základní škole a Střední škole Březejc.

Hostům se na Březejci líbilo rodinné prostředí a okolní příroda. Poznatky, které jsme načerpali se pokusíme využít i u některých uživatelů s PAS na našem pracovišti. 

Jana Štáfová

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.