Muzeum zpřístupní v květnu zámeckou kapli i sklepení

21-zámek-zahradaMuzeum Velké Meziříčí v květnu zdarma zpřístupní pro návštěvníky v rámci Mezinárodního dne muzeí šlechtické salony a poté se otevřou jinak uzavřené prostory zámku.

Mezinárodní den muzeí (18. května 2018)

V rámci Mezinárodního dne muzeí, který připadá na pátek 18. května, budou po celý den zdarma přístupné šlechtické salony a muzejní expozice ve druhém patře zámku.

Otevřeno bude od 9.00 do 12.00 a od 13.00 do 16.00. Poslední prohlídka odchází vždy hodinu před koncem. V případě školních skupin je třeba se předem objednat na konkrétní čas.

Cílem tohoto dne, který se připomíná ve stovce zemí po celém světě, je posílit povědomí veřejnosti o roli muzeí v rozvoji společnosti.

Dny soukromých hradů a zámků (25.–27. května 2018)

Velkomeziříčský zámek se zapojil do Dnů soukromých hradů a zámků, které pořádá Asociace majitelů hradů a zámků pod záštitou ministra kultury. Cílem akce je přiblížit rozmanitost a hodnotu kulturního dědictví, o které pečují soukromí vlastníci.

Ve Velkém Meziříčí budou mít návštěvníci možnost absolvovat prohlídky prostor, které nejsou součástí běžného návštěvnického okruhu. Příchozí tak budou moci absolvovat prohlídky zámecké kaple, sálu s freskovou výzdobou a zámeckého sklepení.

Bližší informace o prohlídkách a výši vstupného budou zveřejněny na webových stránkách muzea.

Lucie Pavelcová

Dny soukromých_hradů_a_zámků_-_leták-002

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.