Druhým nejlepším obráběčem kovů v ČR je Jakub Chytka ze SOŠ J. Tiraye

Jakub při_práciVe dnech 18. až 20. 4. 2018 uspořádala VOŠ a SOŠ Žďár nad Sázavou celostátní soutěž žáků učebního oboru obráběč kovů, zaměřenou na soustružení. Tato soutěž proběhla pod patronací radní Kraje Vysočina pro oblast školství, mládeže a sportu Ing. Jany Fialové. Finančně ji podpořil Kraj Vysočina. Vyhlašovatelem této soutěže byl CECH KOVO ČR.

Soutěž je součástí celostátní přehlídky České ručičky. Tuto přehlídku dovedností organizují Jihomoravský kraj, Ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy a další partneři.

Hlavním cílem akce je jednak podpora rozvoje řemesel a posílení postavení učňovského školství v očích veřejnosti, ale také ocenit talentované žáky, ale zároveň i zvýšit povědomí o významu učňovských oborů mezi dětmi a jejich rodiči, ale i celé veřejnosti.

A právě tohoto klání se zúčastnil i žák SOŠ J. Tiraye ve Velké Bíteši Jakub Chytka, jakožto nejlepší účastník v Krajské soutěži v odborných dovednostech v soustružení.

Úkolem všech zúčastněných byly dva úkoly:

  1.       Praktická část – soustružení dvou součástí dle technického výkresu.
  2.       Teoretická část – rozbor uložení, výpočet řezných podmínek, měření součástí.

Na objektivní vyhodnocení dohlížel supervizor, rozhodčí a hlavní rozhodčí.

Soutěže KOVO JUNIOR 2018 se zúčastnilo celkem 19 žáků z 10 krajů celé ČR. V této velice těžké a náročné soutěži Jakub Chytka vybojoval velmi pěkné 2. místo.

Je to obrovský úspěch být 2. nejlepším žákem – Obráběčem kovů v celé ČR.

Nejen Jakubovi, ale i mistrům SPV PBS a učitelům SOŠ J. Tiraye, patří opětovné poděkování za vzornou reprezentaci nejen SOŠ J.Tiraye, ale i Střediska praktického vyučování a První brněnské strojírny Velká Bíteš, a.s., kde žáci vykonávají odbornou praxi.

Bc. Aleš Janíček

SPV PBS Velká Bíteš

 

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.