Muzikanti dětem budou pomáhat i letos

muzikantiStalo se již tradicí, že poslední květnová sobota ve Velkém Meziříčí je věnována charitativnímu koncertu Muzikanti dětem. I letos se 26. května rozezní od 14.00 hodin velkomeziříčské Náměstí hudební produkcí, která bude jako každoročně velmi pestrá.

Vystupující kapely utvoří směsici různých hudebních žánrů, mezi stálice koncertu patří orchestr ZUŠ a pěvecký sbor Andante, loni se již velkomeziříčskému publiku také představila Poetika. Novým účinkujícím bude Roman Dragoun and His Angels, Eirik, Four Covers a Arrhytmia. Neznámým není pro stálé návštěvníky koncertu také Petr Bende Band.

Dvanáctý ročník této charitativní akce bude věnován Centru Kociánka, pracoviště Březejc, které je zařízením pro děti a mládež s tělesným, mentálním a kombinovaným postižením. Svým klientům nabízí sociální služby na míru, poskytuje vzdělání, aktivizační činnost, rehabilitaci. Podporuje rozvoj jejich osobnosti tak, aby si každý dokázal najít svoji životní cestu.

„Výtěžek z koncertu využijeme na pořízení venkovního fitness hřiště pro mládež a dospělé, bude se jednat o pět posilovacích strojů a celkový rozpočet včetně montáže je 300.000 Kč,“ řekla vedoucí pracoviště Březejc Marie Doležalová.

Návštěvníci koncertu budou moci přispět vložením hotovosti do připravených kasiček nebo koupí drobných propagačních předmětů s logem koncertu. Také stánky s občerstvením odevzdají část svého výtěžku. Součet všech takto vybraných příspěvků se objeví jako částka na šeku, který bude předán v závěru koncertu.

Ovšem nejen hudební představení bude čekat na návštěvníky této akce. Opět budou připraveny aktivizační programy pro děti, které jim budou přibližovat svět jejich postižených vrstevníků.

Pro malé neposedy bude také připraven skákací hrad či nově lezecká stěna.

 

Muzikanti dětem

Kdy: sobota 26. května 2018

Kde: Náměstí ve Velkém Meziříčí

Účinkují: Orchestr ZUŠ, pěvecký sbor Andante, Four Covers, Arrhytmia, Petr Bende Band, Eirik, Roman Dragoun and His Angels.

-md-

 

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.