Hlasováním můžete podpořit opravu studánky na Velkomeziříčsku

P1020661-1200x1200Až do 30. června můžete hlasovat pro nejsympatičtější studánku, kterou pak nechá společnost Toma renovovat. Mezi účastníky ankety je i studánka na Velkomeziříčsku s názvem Pod Pastouškou, která vyvěrá u vesničky Cyrilov nedaleko Horních Borů. Svůj hlas jí můžete dát na stránkách www.zivestudanky.cz

 

Studánka Pod pastouškou se nachází zhruba 100 metrů jižně od polní cesty z Cyrilova na Jívoví. Leží na rozhraní lesa a louky, má betonovou skruž s odnímatelným zastřešením. Je vydatným pramenem napájejícím rybníky Na Hádce a Mastník, v osmdesátých letech sloužila dětem z blízkých letních táborů jako zdroj pitné vody.

Studánka potřebuje opravu, a to výměnu horní skruže a nové zastřešení, i vybudování lepšího značeného přístupu z polní cesty.

Projekt Živé studánky pořádá společnost Toma již druhým rokem. V letošní anketě se utkají vždy tři studánky v Ústeckém, Plzeňském, Jihočeském, Pardubickém, Olomouckém, Moravskoslezském kraji a také na Vysočině. Veřejnost svými hlasy rozhodne, která z trojice se v kraji dočká opravy. Kandidující studánky vhodné k opravě pomáhali vybrat odborníci z Českého svazu ochránců přírody s využitím tipů od veřejnosti.

-red-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.