Do vyhlášených dotačních programů se přihlásilo 30 žadatelů

DSC04378Místní akční skupina MOST Vysočiny v těchto dnech hodnotila podané žádosti do první výzvy Programu rozvoje venkova a první výzvy v Operačním programu zaměstnanost. Celkem se přihlásilo třicet žadatelů s celkovým rozpočtem 25.820.097 Kč.

Pro Program rozvoje venkova (PRV) prošly žádosti nejprve formálním hodnocením a poté obodováním. Po schválení Řídícím orgánem bude jasno, kolik peněz z přidělené alokace 13.441.750 korun bude vyčerpáno. Do šesti vyhlášených fichí bylo podáno dvacet tři žádostí s celkovou částkou 13.562.229 korun. Z toho do Zemědělské prvovýroby 11 žádostí, do Podpory zpracování zemědělských produktů 2, ve Stabilizaci podnikání v malých obcích a vytvoření podmínek pro podnikání 9 žádostí a v Lesnictví 1. Neúspěšní žadatelé mohou svou opravenou žádost podat znovu příští rok.

Podobným průběhem hodnocení prochází žádosti z Operačního programu zaměstnanost. Jejich příjem skončil 31. května a alokovaná suma pro tuto první výzvu přesáhla osm milionů korun. Částka, kterou žadatelé požadují, přesáhla alokaci o téměř čtyři miliony. Projekty budou nyní zaslány k posouzení na Ministerstvo práce a sociálních věcí, které vydá rozhodnutí o poskytnutí dotace do konce září tohoto roku. Nová výzva bude vypsána začátkem srpna tohoto roku.

MAS MOST Vysočiny připravuje v těchto dnech zveřejnění výzev v programu IROP a následné přijímání žádostí. Ty se budou týkat bezpečné dopravy, hasičských záchranných sborů a cyklostezek. Podrobné informace budou uvedeny na webu www.masmost.cz.

MAS

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.