Domácí hospic Vysočina převzal nové auto

Nove auto_4Na nové auto pro Domácí hospic Vysočina přispěla řada dárců v rámci výzvy Pouť na Říp, kdy nový  řeidtel hospice podnikl téměř tři sta kilometrů dlouhou pěší pouť, a žďárské firmy, které v lednu uspořádaly charitativní ples v Karneval v Riu.

Nové auto si předposlední den měsíce června ve společnosti Auto Jaroš v Novém Veselí převzal ředitel hospice Petr Hladík. Na nákupu auta se podílela řada dobrovolných dárců, dotace z Kraje Vysočina a mnoho firem. Ty věnovaly výtěžek z charitativního plesu ve výši 125.000 Kč. "Lidé se o tom, že potřebujeme nové auto pro naše zdravotníky a pečovatele, dozvěděli asi nejvíce díky akci Pouť na Říp, která vynesla zhruba 150 tisíc korun. Děkuji všem drobným i velkým dárcům. Nezáleží jenom na výši, důležité je, že lidé mysleli na naše služby a ocenili jejich potřebnost a užitečnost," komentoval dárcovské aktivity ředitel Domácího hospice Vysočina. Tato nezisková organizace, která se stará o nevyléčitelně nemocné pacienty a jejich rodinné příslušníky, v letošním roce potřebuje nakoupit ještě jedno auto. Na jeho nákup bude možné přispět díky vyhlášené veřejné sbírce. Číslo sbírkového účtu je 30015-3364497349/0800.

Hana Brtnická

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.