Charitní záchranná síť pomáhá lidem v těžkých situacích

helpSÍŤ – pod tímto pojmem si každý představí pravděpodobně něco jiného: síť k lovení ryb, telefonickou síť, síť obchodů nebo silnic, volejbalovou síť, síť proti hmyzu v okně, hasičskou síť pro ochranu při pádu z výšky. Charitní záchranná síť je program pomoci lidem v těžké situaci, kteří nedosáhnou na státní standardní pomoc nebo i přes tuto pomoc žijí v nouzi. V Oblastní charitě Třebíč prostřednictvím tohoto programu nabízíme pomoc od podzimu 2016.

Cílem Charitní záchranné sítě je poskytnout okamžitou pomoc lidem v tísni a dále je pak nasměrovat, popřípadě doprovázet na úřady nebo do institucí, které mohou pomoci řešit dlouhodobě jejich situaci nebo ji v ideálním případě upokojivě stabilizovat.

Nejde jen o pomoc lidem bez domova apod. Máme na mysli i nenápadné a statečně bojující rodiny postižené nemocí, bez práce, maminky samotné s dětmi, seniory, kteří se těžce potýkají s různými problémy a s nedostatkem základních životních potřeb.

Lidem prokazatelně ohroženým hladem poskytujeme základní potraviny, v případě potřeby hygienické prostředky, při nedostatku oblečení obstaráme potřebné šatstvo z Charitního šatníku, pomáháme také s hledáním ubytování, doporučíme odpovídající sociální poradenství nebo duchovní podporu… Snažíme se s žadatelem o pomoc zhodnotit jeho situaci a nalézt co nejlepší reálné řešení.

Prosíme vás, rozšiřujte informaci o možnosti této pomoci. Nebojte se požádat o pomoc.

Marie Paločková

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.