Sekáč trochu jinak také na Hithit.com

sekac copyOd středy 18. července charitní Paprsek naděje využívá nové a stále velmi netradiční možnosti,  jak veřejnosti představit své služby a získat finanční podporu na zajištění činnosti. Na webových stránkách Hithit.com využívá tak zvaného crowdfudingu, kdy nabízí zájemcům o podporu akce „Sekáč trochu jinak“ pestrou nabídku věcí, které si mohu zakoupit a pomoct. Placka s logem služby, antistresové omalovánky nebo obraz Třebíče tak může pomoci zviditelnit problematiku duševních nemocí a začlenění nemocných lidí do běžného života.

 „Nechceme jen o peníze žádat a čekat, že nám je někdo věnuje. Chceme za vstřícnost něco nabídnout, ať je to dárek, zážitek, nebo společně prožitý čas. Vždyť motem našeho projektu je „spojuje nás toho víc, než si myslíte“, přibližuje pozadí nápadu Jindřiška Šmejkalová koordinátorka Paprsku naděje – Centra služeb pro podporu duševního zdraví Třebíč

Ještě 43 dnů si tak můžete prostřednictvím stránky Hithit.com zakoupit zajímavou odměnu a tím přispět na „Sekáč trochu jinak“, akci, kde se setkávají klienti s neklienty a zábava s možností zakoupit si oblečení z druhé ruky. 

„Jsme ženské, které rády nakupují v sekáči. Baví nás vybírat, hledat originální kousky. A tak jsme se rozhodly spojit příjemné s užitečným, propojit svoji zálibu s dobrou věcí. Propojit oblečení z druhé ruky s problematikou duševního zdraví a nemoci. Však i každý z nás je tak trochu "z druhé ruky", ale navíc "originální kousek," popisuje smysl akce Jindřiška Šmejkalová

Druhý ročník akce Sekáč trochu jinak se uskuteční dne 14. 9. 2018 na zahradě Paprsku naděje. Projekt je založen na myšlence, že všichni mají podobná přání a potřeby, všichni řeší obdobné problémy a všichni se chceme dobře bavit. Kromě prodeje oblečení z druhé ruky, módní přehlídky, občerstvení, hudební produkce Spirituál Kvintetu a dalších interpretů, bude k vidění výstava obrazů člověka trpícího duševním onemocněním a vystoupí i spisovatelka se svým životním příběhem spojeným s duševní nemocí. Návštěvníci si budou moci zakoupit její knihy. Vše bude doplněno vstupy o problematice duševního zdraví, soutěžemi a kvízy. Projektem chceme přispět k bourání předsudků o duševních nemocech, propojit místní komunitu. Chceme ukázat, že lidé s duševními problémy žijí mezi námi a jsou stejní jako my. Najděte si stránku hithit.com a podpořte netradičním způsobem tuto myšlenku.

Jindřiška Šmejkalová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.