Kraj Vysočina zajímají názory obyvatelů na problematiku sucha

floweraNa webových stránkách Kraje Vysočina v aplikaci Váš názor můžete až do konce letošního roku vyjádřit, co si myslíte o problematice sucha a zadržování vody v krajině. Zajímá nás, zda by měl být Kraj Vysočina v této oblasti ještě aktivnější, anebo by měl spíše cílit na větší podporu obcí při výstavbě a intenzifikaci čistíren odpadních vod, kanalizace nebo veřejných vodovodů.
„Využití aplikace Váš názor je další možností, jak zjistit postoj široké veřejnosti ke stále aktuálnější problematice sucha. Negativní dopady se v našem regionu začaly projevovat už před třemi roky a kraj se i přes své omezené možnosti snaží vystupovat aktivně a co nejlépe se na extrémní situace připravit,“ přiblížil Martin Hyský, radní Kraje Vysočina, do jehož gesce spadá oblast životního prostředí a zemědělství.
Hlasování k tématu zadržování vody v krajině bylo spuštěno na začátku června a v tomto období jsou nastolené otázky více než aktuální. Pokud se chcete i vy zapojit do naší diskuse, podělit se s námi o zkušenosti s dopady dlouhodobého sucha a pomoci hledat efektivní cesty a opatření k jejich zmírnění, připojte svůj názor. Je to velice jednoduché, stačí se prokliknout do aplikace Váš názor a připojit svůj hlas k některé z možností, případně vložit komentář k tématu.

Eva Horná

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.