Závěr léta patří v muzeu výtvarnému umění

muzeum vystavaPoslední letošní výtvarná výstava ve velkomeziříčském muzeu byla zahájena slavnostní vernisáží. Představení děl slovenského umělce Ľubomíra Miči si nenechaly ujít téměř čtyři desítky návštěvníků.

Páteční odpoledne se ve výstavním sále neslo v příjemné a uvolněné atmosféře. Kurátorka výstavy Božena Juríčkova představila jak umělce samotného, tak samozřejmě i jeho dílo.

Jako hlavní malířskou techniku používá Ľubomír Miča olejovou malbu. Ovšem tuto klasickou techniku posouvá do atypických výrazových i technologických vazeb, kde klíčovou roli sehrává spontánní přednes na pomezí gestické malby. Vlastní barvu nanáší a prudce roztírá specifickou špachtlovou technikou. Mnohonásobné vrstvení barevných hmot pak vytváří finální, téměř reliéfní strukturované obrazové plochy.

Pro návštěvníky vernisáže bylo tentokrát připraveno i krátké kulturní vystoupení. O to se postarali mladí hudebníci František Hampl a Martin Neufuss, kteří sklidili zasloužený potlesk. 

Výstava bude otevřená až do 30. září. Otevřeno je denně kromě pondělí, a to od 9 do 12 a od 13 do 16 hodin.

-muz-

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.