Třetí ročník Běhu pro hospic zaplatil automobil

Photo0101Téměř tři stovky účastníků, vybraná částka přesahující 164 tisíc korun a dvě dešťové přeháňky, takový byl letošní ročník Běhu pro hospic. Dokonale v souladu s letošním heslem „Pojďte si zaběhat, abychom k Vám mohli dojet" a cílem vybrat peníze na pořízení nového automobilu.

Třetí ročník benefiční akce, kterou pořádala meziříčská pobočka Domácího hospice Vysočina, měl za cíl získat finance na doplacení pořízeného automobilu. To se zadařilo, výsledná částka, která byla vybrána, přesáhla 164 tisíc korun. Jde o sumu o 26 tisíc korun vyšší oproti loňskému roku. Dvojnásobný byl i počet těch, kteří vyrazili na vytyčené tratě, první tříkilometrovou, vhodnou pro malé děti i rekreační chodce, a druhou čtyřkilometrovou, která prověřila fyzičku i prudkým výstupem k rozhledně. Na startu se shromáždilo dvě stě osmdesát devět účastníků všech věkových kategorií.

Kromě běhání byl připraven bohatý program, na začátku závodu zahřála všechny rozcvička s Veronikou Čamkovou, ambasadorkou akce, v cíli už na ně se svým vystoupením čekal komik Richard Nedvěd či Sedmikrásková louka. Na ní každá květina připomínala jednoho klienta. „Nečekali jsme, že tu najdeme květinu pro naši maminku, dojalo nás to,“ s překvapením a úsměvem komentoval novinku syn jedné z klientek hospice a účastník Běhu. „Je to skvělá akce a jsme moc rádi, že jsme nezůstali doma a vyrazili,“ přidala se s chválou jeho manželka.

Nejen startovným mohli lidé hospici přispět, další možností byl Strom pomoci, jeho květy nesou přislíbené částky, ale i poděkování za věnovanou péči. Domácí hospic Vysočina funguje v Meziříčí již čtvrtým rokem, pomáhá klientům v závěru jejich života a poskytuje podporu rodinám umírajících.

-jik-

 

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.