Chaloupky pořádají navigačně orientační pochod, jarmark a Ovčí den

Ovčí den_copyV sobotu 22. září se bude konat tradiční akce pořádaná Chaloupkami společně s Bratrstvem Žďárských vrchů. Cílem je zdolání všech 16 (17) osmistovkových (nebo jenom vybraných) vrcholů Žďárských vrchů v průběhu jednoho dne, tj od 00:00 do 24:00.

Účastníky čekají krásné výhledy do okolí i putování krajinou a přírodou Žďárských vrchů. Pro všechny je připraven účastnický list a talíř horké polévky na závěr. Pro ty, co zdolají všechny osmistovky, originální odměna s logem akce a pořadovým číslem osmistovkaře. Start a cíl ve statku č. 2 v Krátké u Sněžného od 0:00 s návratem do 24:00. Startovné na všechny vrcholy činí 200 Kč (přihláška s platbou předem), 250 Kč (platba na místě), 100 Kč (vybrané vrcholy). V ceně startovného je startovní průkaz, gps souřadnice všech vrcholů a účastnický list, po návratu polévka, čaj, teplá sprcha a možnost přenocování. Další informace a možnost přihlášení na www.bratrstvo-zdarskych-vrchu

Krátecký jarmark v netradičním termínu

Komu se nebude chtít pochodovat a nebo se vrátí včas a bude mít sílu na rozdávání, může si projít a užít si pravý Krátecký jarmark. K vidění a zakoupení budou věci dřevěné, keramické, látkové, dále pak šperky, med a košíky všech velikostí. Pro mlsné pusy horácká polévka, pajerské koláče, pivo, bezová limonáda, buřty a další. Na místě bude k vyzkoušení kovárna, k prohlédnutí výstava Příroda Vysočiny, o hudební vyžití se postará harmonika. Další překvapení nejsou vyloučena.

Za ovcemi i vlky se tentokrát vydáme s ovčí babičkou 

V neděli 23. září od 10 do 16 hodin proběhne na Chaloupkách Kněžice další Ovčí den. Tato tradiční podzimní akce pro veřejnost bude tentokrát v pohádkovém duchu legendární ovčí babičky. S ní se vydáme za ovcemi i vlky. Děti s rodiči či prarodiči si vyzkouší, zda jsou vlci opravdu tak hloupí a beránek mistr taktiky, jak nám ovčí babička vypráví. Možná zjistíme, že tomu tak ve skutečnosti vůbec není. Děti i dospělí budou moci putovat po jednotlivých stanovištích - pohádkách a společně s chytrým beránkem hledat řešení, aby unikli vlkům.

Jako každý rok se můžeme těšit na ovčí jarmark, rukodělné dílničky, živou hudbu i projížďku kočárem. A chybět nebudou ani báječné speciality z ovčího masa. Že by ten beránek nebyl vždy nejchytřejší? Více podrobností o chystaných akcích k nalezení zde.

Jan Uher

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.