František Podstatzky-Lichtenstein by se dožil 85 let

podst fr_web_01Dne 26. 10. 2018 by se dožil 85 let František Podstatzky-Lichtenstein. Svoji životní pouť završil tento šlechtic krví i duchem před dvěma lety.

I když pan František prožil většinu života v daleké cizině, nikdy na Velké Meziříčí nezapomněl. Rád se vracel a jak často říkal, znovu zde našel svůj ztracený domov. Nikde na světě nebylo tak dobře, jako je u nás ve Velkém Meziříčí – to jsou slova, která často zaznívala při setkáních s přáteli. Zde strávil také poslední roky svého života. Právem se řadí mezi největší osobnosti našeho regionu. Svými životními zkušenostmi a znalostmi bezesporu obohatil naše myšlení a chování, svým milým a vlídným přístupem se stal přirozenou osobností, uznávaným člověkem, který vzbuzoval úctu a obdiv. Aktivně se podílel na kulturních a charitativních akcích v našem regionu.

podst fr_web_02Měl spoustu plánů, které však již nestačil naplnit. V jeho odkazu budeme pokračovat. Tím bude i tradiční adventní koncert dne 2. 12. 2018 od 17 hodin v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Netíně. Blízcí a přátelé položí také kytičku u rodinné hrobky v Netíně, kde jsou ostatky Františka Podstatzky-Lichtensteina uloženy.

 

 

Za Nadační fond Františka Podstatzky-Lichtensteina a za kamarády z Vinařského kroužku Hana Sklenářová a Jaroslav Pavlas

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.