Blíží se druhý ročník festivalu BEZMEZ(d)

bezmezdV listopadu se uskuteční již druhý ročník multižánrového festivalu BEZMEZ(d). Je určen pro širokou veřejnost, které není lhostejný svět kolem nás, pro všechny, kteří se rádi podívají na něco pěkného, nebo si poslechnou kvalitní hudbu. Festival si klade za cíl utvrdit studentskou komunitu, dává prostor mladým výtvarníkům a hudebníkům.

Festival bude slavnostně zahájen 9. listopadu v 16:30 vernisáží, výstava mladých umělců bude přístupná po celou dobu konání festivalu. Úvodním dokumentárním filmem bude Za hranicemi možností: „Ty nejsi lidská bytost, jsi atletka.“ Taková slova slyší gymnastka Rita Mamun od své nemilosrdné vrchní trenérky. Přijdou debatovat místní významní sportovci. Večer uzavře action painting podkreslený hudbou z DJ setů, které budou vyhrávat až do začátku nového dne.
Další den je připraven dokument Prachy v prachu: Divadlo se rozhodlo čelit celospolečenskému znechucení z panujících praktik v politice provokativním způsobem – založilo politickou stranu. Následuje debata s občanským aktivistou Jakubem Čechem. Jako další film Dál nic: Jeden na zahradě nosí sluchátka proti hluku a modlí se, ať už dálnice auta odvede, druhý chrání živočichy i rostliny a žaluje dálnici u soudu. Sedm let stavby, šestnáct kilometrů dálnice a zablokovaná společnost. Následovat bude debata o výstavbě silnic i ve Velkém Meziříčí. Na závěr festivalu zahraje hned několik nadějných interpretů, hřebem večera bude nářez od kapely  LetRouRou (rock’n’roll-blues).

Program proběhne 9. a 10. listopadu v gymnáziu a v prostorách Lezu v Mezu. Vstup je zdarma. Podrobnější informace a novinky, či fotografie z minulého ročníku na https://www.facebook.com/FestivalBEZMEZd/.

Pavel Oulehla

bezmez

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.