Sto let republiky lidé slavili i v Mostištích

Mostiste 100_let_republikyV neděli 28. října jsme si v Mostištích připomněli výročí 100 let od vzniku republiky. U kostelíka svatého Marka se sešla spousta lidí. Zasadili jsme lípu, která byla požehnána. Děti z mateřské školky pak zarecitovaly o lípě básničku. Zakopali jsme pamětní schránku pro budoucí generace. U této příležitosti byli oceněni hasiči speciální medailí. Na závěr děti ze ZŠ zazpívaly hymnu a písničku Ach synku.

Poté se všichni přesunuli do kulturního domu, kde byla nachystána výstava fotografií Mostišť současných ale i z dob minulých. K nahlédnutí byly zajímavé materiály o založení Československa, mapy, kroniky, deníky, zajímavosti o Mostištích. Lidé mohli sledovat 50 let starý záznam cesty z Radostína přes Mostiště do Velkého Meziříčí a také záznamy z ostatků od sedmdesátých let. Navečer jsme vypustili lampiónky štěstí v barvách republiky, s přáním všeho dobrého pro další generace. Fotky a materiály budou nadále k nahlédnutí v místní knihovně.

Veronika Netolická

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.