Stromeček se rozzářil i v Oslavici

DSC05447První adventní neděle patřila v Oslavici slavnostnímu rozsvícení adventních světýlek. Počasí bylo téměř ladovské a atmosféra tedy zcela adventní.

V sedmnáct hodin se všichni sešli u pergoly, kde celá akce probíhala. Za pořadatele akce všechny přítomné přivítala Marie Šoukalová a starosta obce Pavel Janoušek. Než se rozzářila světýlka na stromečku, čekala nás příjemná podívaná. Se svým pásmem vánočních koled a básniček vystoupili žáci místní základní a mateřské školy. Na varhany je doprovázel Josef Drlíček, kterému společně s paní ředitelkou Mirkou Šulcovou a kolektivu učitelek patří velké díky za přípravu vystoupení. Žáci navodili svým vystoupením kouzelnou vánoční atmosféru, za což byli odměněni adventním kalendářem a andílkem pro štěstí. Potom konečně mohlo začít odpočítávání a následné rozsvícení stromečku, na kterém se v letošním roce rozzářila nová světýlka.

Jak už je v Oslavici zvykem, také letos za dětmi přijel nebeský anděl. Během chvilky měl košík plný dopisů pro Ježíška. Nezapomněl ujistit všechny přítomné, že dopisy Ježíškovi doručí a řádně předá. Poté každého obdaroval razítkem nebeské pošty a také čokoládovým perníkem. Pro všechny bylo potom připraveno svařené víno a čaj na zahřátí a také výborné cukroví a malé občerstvení. A protože k Vánocům patří rolničky, tak ty si mohly děti společně s  rodiči odnést na památku. Celá akce byla milým zpříjemněním podvečeru první adventní neděle. 

Děkujeme všem, kdo se přišli podívat a samozřejmě také těm, kdo se na akci jakkoliv podíleli. Všem přejeme příjemné prožití vánočních svátků a krásný nový rok.
Marie Šoukalová a pořadatelé

 

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.