Do domova pro seniory se chodí za babičkou na oběd a novým přátelstvím

Jeziskova vnoucata_1Již druhým rokem se velkomeziříčský domov pro seniory zapojil do projektu Ježíškova vnoučata, který je pod záštitou Českého rozhlasu. Letos bylo v našem domově splněno rekordních 91 přání. Někteří z dárců poslali dar poštou, jiní překvapení předali osobně. Byly to chvíle plné krásných okamžiků, dojetí, ale i nových přátelství.

„Za Ježíškova vnoučata je třeba poděkovat všem těm, kteří se do projektu zapojili. Lidem z Českého rozhlasu, všem vnoučatům, která se nějakým dárkem rozhodla potěšit staré a často opuštěné seniory, a hlavně personálu domova. Všem mým kolegům a kolegyním, kteří měli s projektem celý prosinec plné ruce práce, aby ten příval porozumění, lásky a lidské solidarity dokázali vůbec zvládnout,“ chválí ředitel domova Vítězslav Schrek.

Ježíškova vnoučata tak splnila obyvatelům nejen různá individuální přání, ale umožnila i řadu milých setkání s rodinami, blízkými, přáteli a dobrovolníky. Díky zmíněnému projektu může pokračovat i klienty oblíbený zahradnický kroužek ve spolupráci s ekologickým střediskem Chaloupky a další kulturní akce. Jednou z takových událostí bylo také hudební vystoupení dua z Moravských Budějovic, které tvořila Jana Daňhelová s Karlou Křivanovou. Dámy se staly zpívajícími Ježíškovými vnoučaty a patří jim velké poděkování za jejich čas a dobrovolnickou činnost. Neradi bychom zapomněli také na ostatní dobrovolníky, kteří jsou naprosto neopomenutelnou součástí fungování našeho domova. Například bez ochoty a výtvarného přičinění dobrovolnice Hany Hanzlíkové by nevznikla Babiččina kuchyň, která od Nového roku láká ke slavnostnímu obědu.

Babiččinu kuchyň mohou využít obyvatelé domova a jejich blízcí ke společnému obědu. V nově vybudovaném a k tomuto účelu speciálně zřízeném jídelním koutku naší jídelny mohou zájemci zavzpomínat na to, jak vypadal slavnostní oběd s rodiči a prarodiči. A ačkoliv je tradicí jezdit na oběd k babičce o víkendu, v domově si mohou klienti vychutnat oběd ve společnosti svých blízkých v kterýkoli libovolný den. Stačí se informovat nebo si rovnou oběd domluvit u pracovnice vztahů k veřejnosti (tel.: 734 875 428). Babiččina kuchyň se tak stala dalším z mnoha prostor, kde se klienti se svými blízkými mohou setkávat a strávit tak společné chvíle.

Michaela Černá

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.